STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Τα «φώτα» είναι στραμμένα στην Πάτρα

H πρώτη μέρα της έκτης αγωνιστικής της Basket League, περιλαμβάνει τρία παιχνίδια, με το Προμηθέας Πάτρας - Άρης να παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Basket League: Τα «φώτα» είναι στραμμένα στην Πάτρα

Σήμερα ξεκινάει η έκτη αγωνιστική της Basket League με τρία παιχνίδια, με αυτό στην Πάτρα να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Εκεί ο Προμηθέας Πάτρας θα υποδεχθεί τον Άρη, με τις δύο ομάδες να έχουν μέχρι στιγμής εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην πρώτη θέση μαζί με το Λαύριο (ρεκόρ 4-1), ενώ οι «Κιτρινόμαυροι» μετά από την σπουδαία τους επικράτηση επί του Παναθηναϊκού στο «Nick Galis Hall» δεν έχουν σημειώσει άλλη νίκη (1-4).

Παρόλα αυτά ο Προμηθέας είναι που άλλαξε προπονητή και την θέση του Λουίς Κασιμίρο, πήρε ο Ηλίας Ζούρος. Πάντως στο ματς θα τον καθοδηγήσει ο Κώστας Ντούβας.

Όσον αφορά τα στατιστικά, ο Άρης παίζει καλύτερη άμυνα, ενώ ο Προμηθέας είναι καλύτερος στην επίθεση. Με τους γηπεδούχους να υπερτερούν σε ποσοστό ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα. Όσον αφορά τα ριμπάουντ η ομάδα που καθοδηγεί ο Γιάννης Καστρίτης μαζεύει 38.2 έναντι 34.8 των γηπεδούχων.

Basket League

Νωρίτερα στο Λαύριο η τοπική ομάδα θέλει να σημειώσει την πέμπτη της νίκη, ενώ ο Ιωνικός να πάρει στο δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα του. Πάντως οι γηπεδούχοι υπερτερούν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι είναι πιο εύστοχοι σε βολές και τρίποντα. Άλλο «όπλο» για τον Ιωνικό είναι πως παίρνει 39.2 ριμπάουντ έναντι 33.4 των παικτών του Σερέλη. Όμως κάνει περισσότερα λάθη, ενώ δεν είναι τόσο δημιουργικός (ασίστ).

Basket League

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ που έχει δύο συνεχόμενες νίκες θα υποδεχθεί τον Κολοσσό. Οι δύο ομάδες έχουν την ίδια συγκομιδή (3-2 νίκες), οπότε όποια επικρατήσει θα βρεθεί ψηλότερα στην βαθμολογία.

H ομάδα του Καντζούρη δέχεται λιγότερους πόντους και σκοράρει περισσότερο. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έχει καλύτερα ποσοστά σε βολές και δίποντα. Ο σύλλογος της Ρόδου υπερτερεί επίσης σε επιδόσεις σε ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα.

Basket League

Basket League

Basket League 6η αγωνιστική

Το πρόγραμμα

Σάββατο 6 Νοεμβρίου

17:00 Λαύριο – Ιωνικός Νίκαιας ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX
17:00 ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου ΕΡΤ 3 Live
20:00 Προμηθέας – Άρης ΕΡΤ 3 Live

Κυριακή 7 Νοεμβρίου

17:00 Ηρακλής – Απόλλων Πάτρας ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX
17:00 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ΕΡΤ 3 Live
20:00 Περιστέρι – Ολυμπιακός ΕΡΤ 3 Live

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Basket League: Τα «φώτα» είναι στραμμένα στην Πάτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.