ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Μονακό 86-65: Το ΣΕΦ των ονείρων

Όσο παίζει άμυνα ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Κι αυτό φάνηκε και στον αγώνα με την Μονακό
Ολυμπιακός- Μονακό 86-65: Το ΣΕΦ των ονείρων

Ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτική άμυνα, ισοπέδωσε την Μονακό (86-65) κι επιτρέπει στους οπαδούς του να ονειρεύονται.

Πλέον ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη δεύτερη θέση (6-2), κράτησε το αήττητο στο ΣΕΦ (6-0) αλλά κυρίως έδειξε ότι όσο παίζει αυτή την άμυνα δε φοβάται κανέναν.

Τρομερός Ντόρσεϊ, πέτυχε τους 16 από τους 18 πόντους του στο δεύτερο μέρος. Στο ίδιο διάστημα ανέβηκε και ο Βεζένκοφ (10π) ενώ ο Γουόκαπ με τον Παπανικολάου αποτελείωσαν τον Μάικ Τζέιμς . 

https://youtu.be/j3HIf16Nwck

Άλλαξε το ρυθμό ο Ζαν Σαρλ όσο έπαιξε στο 5 και σίγουρα ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού.

Αξιοσημείωτο το ότι ο Ολυμπιακός δέχθηκε 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και… 38 στα επόμενα τριάντα λεπτά!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η αλλαγή στην αμυντική προσέγγιση από τη δεύτερη περίοδο και μετά, άλλαξε άρδην τη μορφή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός έκοψε την early offence της Μονακό, διόρθωσε τις ανορθογραφίες του πρώτου δεκαλέπτου. Επέβαλλε το ρυθμό του και όταν μπήκαν στην επιθετική εξίσωση στο δεύτερο μέρος ο Ντόρσεϊ και ο Βεζένκοφ όλα έγιναν πολύ εύκολα. Με δεδομένο ότι ο αμυντικός ρυθμός παρέμενε στο φουλ

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με πολλά προβλήματα στην άμυνα και με φανερή έλλειψη σκληράδας. Οι Γάλλοι άρχισαν με 3/3 τρίποντα όταν προηγήθηκαν 16-9 στο 3’. Η ελληνική ομάδα δεν είχε λύσεις, τελείωσε την πρώτη περίοδο με 5 λάθη και ταυτόχρονα είχε δεχθεί 27 πόντους. Ήταν στο -10 από την πρώτη περίοδο και με τη Μονακό να έχει πετύχει 10 πόντους (!) από αιφνιδιασμό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει τη διαφορά μέσα από την άμυνά του. Με επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε σε 36-31 στο 17’ και με τον Ζαν Σαρλ στη θέση 5 να αλλάζει το ρυθμό του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 38-35 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου καθώς με την άμυνά τους είχαν καταφέρει να επιστρέψουν.

Το πρόβλημα πλέον ήταν ότι τα… βαριά χαρτιά στην επίθεση είχαν μείνει χαμηλά. Ο Ντόρσεϊ είχε 1/5 σουτ, ο Βεζένκοφ 0/3 ενώ σε τρίποντο είχε ευστοχήσει μόνο ο Παπανικολάου (2/4 και οι υπόλοιποι 0/6).

Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε. Με εξαίρεση ένα τρίποντο του Άντζουσιτς στις αρχές της 3ης περιόδου, η Μονακό εγκλωβίστηκε. Ο Παπανικολάου (μετά τον Γουόκαπ) ανέλαβε τον Μάικ Τζέιμς και τον έβγαλε εκτός αγώνα. Ο Ολυμπιακός πέρασε 42-41 στο 24’ και 47-43 στο 25’ καθώς η άμυνά του ήταν για σεμινάριο.

Με τον Ντόρσεϊ να έχει πάρει φωτιά, ο Ολυμπιακός ξέφυγε 51-43 στο 27’ καθώς άρχιζε να βρίσκει επιθετικές λύσεις διατηρώντας την άμυνά του σε υψηλό επίπεδο.

Στο 31’ ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (63-52). Το 74-57 του 35’ φανέρωνε την απόλυτη κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» που έκαναν πάρτι κι ενθουσίαζαν τον κόσμο τους

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 38 (κατά δεκάλεπτο 11-14 και 13) στα επόμενα τρία. Η Μονακό άρχισε με 4/5 τρίποντα και στη συνέχεια είχε 4/17.

Ο Ολυμπιακός πήρε 20 πόντους από λάθη των Γάλλων και 15 από επιθετικά ριμπάουντ.

Ο Ντόρσεϊ είχε 2 πόντους με 1/5 σουτ στο πρώτο μέρος και 16 στο δεύτερο. Ο Βεζένκοφ είχε 10 πόντους (όλους στο δεύτερο μέρος) και 10 ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός είχε 11 ριμπάουντ παραπάνω από τη Μονακό. Οι Γάλλοι είχαν 36 βαθμούς στην αξιολόγηση στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά 17 στα επόμενα τρία. Αντίστοιχα ο Ολυμπιακός είχε 13 στο πρώτο δεκάλεπτο και συνολικά 93 στα επόμενα τρία. Ο Μάικ Τζέιμς έμεινε στα 2/11 σουτ.

Ο MVP: Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Στο δεύτερο μέρος ήταν απολαυστικός. Ίσως να μοιραστεί τον Ζαν Σαρλ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-27, 35-38, 59-52, 86-65

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 11, Ντόρσεϊ 18, Λαρεντζάκης 2, Φαλ 5, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11, Ζαν Σαρλ 18, ΜακΚίσικ 1

ΜΟΝΑΚΟ (Μίτροβιτς): Λι, Μπέικον 4, Τόμας 2, Ντιαλό 12, Μότουμ 2, Μπουτσιέλ, Μοτεγιούνας 9, Ουαταρά 3, Γκρέι 4, Άντζουσιτς 11, Χολ 11, Τζέιμς 7

Τα στατιστικά του Ολυμπιακού

Τα στατιστικά της Μονακό

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός- Μονακό 86-65: Το ΣΕΦ των ονείρων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College