ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/11/2021)

Το Sportime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.
Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/11/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ο μαραθώνιος του Μπράιτον, ενός από τους πιο μαζικούς αγώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία αθλητικών υποδημάτων την Asics. Ο αγώνας και οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί 8-10 Απριλίου του 2022.

ΓΑΛΛΙΑ: Σε αγώνα ανωμάλου δρόμου στο Λουβιέρ η Αλγερινή Αμινά Μπετίς κέρδισε τα 6,06χλμ. σε 22.26 και στους άνδρες πρώτος ήταν ο Κενυάτης Πολ Μέλι με 28.37 στην κούρσα των 8,95χλμ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο υποψήφιος για την προεδρία της Γερμανικής Ολυμπιακής Συνομοσπονδίας Αθλημάτων (DOSB) Τόμας Βάικερτ στηρίζει την υποψηφιότητα της χώρας για να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες όσο το πιο δυνατόν πιο γρήγορα. «Πρέπει να κάνουμε αίτηση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επίσης για το 2036. Ξέρω ότι υπάρχουν συζητήσεις πότε να κάνουμε αίτηση για το 2036, με φόντο το Βερολίνο το 1936. Αλλά είμαι της γνώμης: Ναι», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.

ΗΠΑ: Το ετήσιο παραδοσιακό μίτινγκ του οργανισμού μάνατζερ (ΑΑΜ) πραγματοποιήθηκε on-line φέτος. Κορυφαίοι μάνατζερ συζήτησαν για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και για το μέλλον. Η συνάντηση έγινε παρουσία του προέδρου της World Athletics Σεμπάστιαν Κόου και άλλα μέλη της WA και υπευθύνους της σειράς Diamond League.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Δυνατές συμμετοχές υπάρχουν στις γυναίκες στον αγώνα ανωμάλου δρόμου την Κυριακή στην Αταπουέρκα, που ανήκει στη σειρά WA CC Tour Gold. Ξεχωρίζουν των αθλητριών από την Κένυα Σέλιφιν Τσέσπολ, Νόρα Τζερούτο, Μάργκαρετ Τσελίμο και Μπεατρίς Τσέμπετ, ενώ από την Αιθιοπία είναι η Φάντου Γουόρκου και η Ζενέμπου Φικάντου.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ο 41ος Μαραθώνιος στη Βαλένθια θα έχει μια ευθεία μήκους 300μ. προς τον τερματισμό που θα διασχίζει τις λίμνες της Πόλης των Τεχνών και των Επιστημών για να περάσει κάτω από την αψίδα μπροστά από το Hemisferic. Θεωρείται πιο μεγάλη και ασφαλέστερη περιοχή μετά τον τερματισμό για τους δρομείς, χωρίς να χάνει την εντυπωσιακή εμφάνισή του, καθώς τις προηγούμενες φορές υπήρχε ένας μπλε διάδρομος πάνω από το νερό.

ΜΟΝΑΚΟ: Η θρυλική πρώην Δυτικογερμανίδα σπρίντερ Άνεγκρετ Ρίχτερ δώρισε την στολή της που φορούσε με την ομάδα της Ευρώπης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1977 στο Ντίσελντορφ στο Μουσείο της World Athletics (ΜΟWA).

AIU: Η μαραθωνοδρόμος Κούφτου Ταχίρ από την Αιθιοπία τιμωρήθηκε με 18 μήνες από την AIU για παραβίαση των κανονισμών αντιντόπινγκ. Το 2019 είχε κερδίσει τον μαραθώνιο στη Λουμπλιάνα με 2:23.14, ενώ παλιότερα ήταν νικήτρια στη Βαρκελώνη και τη Λισσαβώνα.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στο πολωνικό πρωτάθλημα 10χλμ. στο Πόζναν νικητές ήταν ο Καμίλ Καρμπόβιακ με 30.36 και η Πολίνα Κατσίνσκα με 33.25.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η Σουηδία επέλεξε τους 12 αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου. Ανάμεσά τους είναι η «χάλκινη» στη διοργάνωση του 2019 Σαμραβίτ Μένγκστεμπ και η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 5.000μ. Μέραφ Μπάχτα.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (13/11/2021)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.