ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Κουίνσι Έισι: «Σέβομαι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ – Παίζω σκληρά και αρέσει στους οπαδούς»

Την πρώτη του συνέντευξη μέσα από το γήπεδο του ΣΕΦ παραχώρησε ο Κουίνσι Έισι ο οποίος μίλησε για όλα τα όνειρά του με τον Ολυμπιακό.
Κουίνσι Έισι: «Σέβομαι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ – Παίζω σκληρά και αρέσει στους οπαδούς»

Ο Κουίνσι Έισι είναι το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο σκληροτράχηλος Αμερικανός αναμένεται να δώσει σημαντικές βοήθειες στις θέσεις 5 (κυρίως) αλλά και 4 με μεγάλο του ατού την άμυνα.

Σήμερα βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για τον αγώνα της Euroleague με την Εφές στην Κωνσταντινούπολη παρ’ ότι βρίσκεται λίγες μόνο μέρες στην Αθήνα.

Δηλώσεις παραχώρησε στην κάμερα της COSMOTE TV κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Κουίνσι Έισι αναφέρθηκε σε όλα όσα τον οδήγησαν στο λιμάνι του Πειραιά, τις προηγούμενες εμπειρίες του αλλά και τους στόχους του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κούινσι Έισι

Αρχικά, ο Έισι δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Ελλάδα και ότι θεωρεί όμορφη την χώρας μας, την Αθήνα αλλά και καλό το φαγητό.

Για τους λόγους για τους οποίους έμεινε εκτός δράσης για ένα διάστημα από το μπάσκετ πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός σέντερ δήλωσε πως πήρε λίγο χρόνο για την οικογένειά του. «Μόλις είχα γίνει ξανά πατέρας. Με όλα όσα γίνονταν και με τον Covid έμεινα λίγο καιρό εκτός μπάσκετ. Όταν ήμουν έτοιμος να επιστρέψω περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία η οποία ήρθε τώρα.»

Ο 31χρονος μπασκετομπολίστας ανέφερε πως η πρώτη του σύνδεση με την Ελλάδα ήταν ο πρώην προπονητής του στη Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο βοηθός του. «Πολύ καλοί άνθρωποι. Πολύ έντονοι και αποφασισμένοι.»

Για το γεγονός ότι είναι αρκετά συμπαθής στις πρώην ομάδες του: «Απλά είμαι ο εαυτός μου. Δεν προσπαθώ να δείξω κάτι που δεν είμαι. Παίζω σκληρά, αρέσει αυτό στου φιλάθλους, το σέβονται. Αντιμετωπίζω του πάντες με σεβασμό από τον τζένεραλ μάνατζερ μέχρι τον φροντιστή.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για ένα κάρφωμα που είχε κάνει μπροστά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη φανέλα των Νικς. Ο ίδιος μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον Greek Freak και δήλωσε πως είναι μεγάλος παίκτης. «Ήταν μία απλή μπασκετική φάση. Έκανε μία προσπάθεια να με σταματήσει και δεν τα κατάφερε. Είναι όμως σπουδαίος παίκτης και έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν.»

Η γνώμη του για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και οι στόχοι του στον Ολυμπιακό 

Για την άποψη του για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ συγκριτικά με τις εμπειρίες του από Αμερική ο Έισι δήλωσε:

«Έχω μεγάλο σεβασμό για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, τους παίκτες, την διοργάνωση, τους οπαδούς. Εδώ κάθε κατοχή μετράει. Είναι ένα ωραίο παιχνίδι μπάσκετ και μου αρέσει.»

Αναφορικά με τη σχέση του με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που ήταν συμπαίκτες στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Κουίνσι Έισι τον χαρακτήρισε «μικρό του αδερφό».

Ακόμη, μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με τον Οθέλλο Χάντερ πριν πάρει την απόφαση του να έρθει στον Ολυμπιακό. Όπως είπε του έδωσε αρκετές πληροφορίες για την ομάδα και του είπε ότι είναι καλή η πόλη για να ζήσει. Ο Έισι σημείωσε επίσης ότι έχει σκοπό να έρθει εδώ και η γυναίκα του με τα τρία παιδιά τους σε λίγο διάστημα.

Τέλος, για τους στόχους που έχει με τον Ολυμπιακό δήλωσε:

«Νομίζω ότι έχουμε το ταλέντο και καλό προπονητικό επιτελείο. Με την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε υγιείς και μείνουμε στο πλάνο μας πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε θόρυβο!»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κουίνσι Έισι: «Σέβομαι το Ευρωπαϊκό μπάσκετ – Παίζω σκληρά και αρέσει στους οπαδούς»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις