ΣΤΙΒΟΣ

Τα νέα των ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Οι παραδοσιακές δυνάμεις του στίβου μετέχουν με μεγάλες αποστολές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Δουβλίνο.
Τα νέα των ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο την Κυριακή στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι χώρες έχουν ανακοινώσει τις ομάδες του που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση. Το Sportime σας μεταφέρει τις τελευταίες ειδήσεις από τις συμμετοχές των αθλητών και αθλητριών στους αγώνες.

Ν’ αναφέρουμε ότι στην Ιρλανδία θα ταξιδέψει και η Εθνική Ομάδα που αποτελείται από 13 αθλητές και αθλήτριες. Μάλιστα, αυτή την περίοδο πραγματοποιούν καμπ προετοιμασίας στην Πηγή Τρικάλων.

ΑΝΔΟΡΑ: Η Ανδόρα στέλνει μικτή ομάδα σκυταλοδρομίας, όπου θα τρέξει και ο Πολ Μόγια και ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης στα 3.000μ. στιπλ Κ23 Νέιουελ Καραμπάνα, που θα μπει και στην κούρσα Κ23.

ΒΕΛΓΙΟ: Το Βέλγιο στέλνει ομάδα να πάρει μέρος στους άνδρες, στην Κ23 και την Κ20 στο Δουβλίνο. Στους άνδρες ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ισαάκ Κιμέλι και του Πίτερ- Γιάν Χανς και στις γυναίκες της πρωταθλήτριας Ευρώπης στα 1.500μ. στον κλειστό Ελίζ Βάντερελστ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: Η Βελγίδα μαραθωνοδρόμος Νίνα Λόβερτ ήταν από τις κορυφαίες αθλήτριες της χώρας που άσκησε κριτική στην απόφαση να μην πάρει μέρος η γυναικεία ομάδα του Βελγίου στο Δουβλίνο. Μόνο η Ανέλις Νίσεν θα πάρει μέρος στην κούρσα Κ20. «Μόνο μία γυναίκα στο ατομικό και τρεις φουλ ανδρικές ομάδες. Αλήθεια;  Τι δυσπιστία για τον γυναικείο στίβο. Είναι επίσης, ένα ωραίο μήνυμα στους νέους: Προπόνηση και δούλεψε όσο σκληρά θέλεις, να είσαι ανθεκτικός, γιατί δύσκολα σου δίνονται ευκαιρίες. Αυτό κάνει εμένα και άλλες γυναίκες θυμωμένες. Φτωχό, φτωχό Βέλγιο. Καλή επιτυχία στην Ανελίς και να αποδείξει στον εαυτό της ότι είναι σκληρή. #Ίσες ευκαιρίες στις γυναίκες», έγραψε η Λόβερτ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η Βρετανία θα μετάσχει με 40 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Δουβλίνο στις 12 Δεκεμβρίου. Στις συμμετοχές ξεχωρίζουν του Τζακ Ρόουϊ και της Τζέσικα Τζουντ που κέρδισαν πρόσφατα τα τράιαλς. Επίσης, θα αγωνιστεί η φιναλίστ στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, Αλεξάντρα Μπελ στη μικτή σκυταλοδρομία, όπου η Βρετανία στοχεύει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 Τζίμι Γκρεσιέρ και ο Ουγκό Χάι είναι επικεφαλής της γαλλικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Ανωμάλου. Στις γυναίκες θα πάρει μέρος και η 40χρονη Σόφι Ντουάρτε. Συνολικά η Γαλλία θα μετάσχει με 40 αθλητές και θα έχει και ομάδα στη μικτή σκυταλοδρομία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Κοστάνζ Κλοστερχάλφεν δήλωσε πως δεν έχει προσδοκίες στο Δουβλίνο. «Πάω στην Ιρλανδία χωρίς προσδοκίες. Θα σταθώ στη γραμμή εκκίνησης και απλά θα τρέξω. Το τρέξιμο στον ανώμαλο δρόμο είναι κάτι ξένοιαστο για μένα. Το ωραίο είναι πως είσαι εκεί με την ομάδα και τρέχεις για τον εαυτό σου. Η Kλοστερχάλφεν έχει βάση της στο Τέντιγκτον, στο Λονδίνο και εν όψει των αγώνων θα την καθοδηγεί η θρυλική Ιρλανδή δρομέας Σόνια Ο’ Σάλιβαν.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η Ελβετική ομάδα θα έχει τον Ζουλιέν Βάντερς και τον Γιόνας Ράες στους άνδρες, ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 19 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στη μικτή σκυταλοδρομία θα είναι και η πρωταθλήτρια στα 800μ., Λορ Χόφμαν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ισπανία μετέχει με 40 αθλητές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου, ανάμεσά τους τον πρώην μεταλλιούχους στη διοργάνωση Αγιάντ Λαμντασέμ και Αντέλ Μετσάαλ, ενώ στους άνδρες θα τρέξει και ο Κάρλος Μάγιο. Στην Κ20 θα πάρει μέρος στο πρωταθλητής Ευρώπης στα στιπλ στην κατηγορία Πολ Οριάς και στις γυναίκες Κ20 η Κάρλα Ντομίνγκεζ. Στην Κ23 θ’ αγωνιστεί ο Εδοάρδο Μενάτσο και στη μικτή η Έσθερ Γκερέρο και ο Βίκτορ Ρουίθ.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Η Λευκορωσία στέλνει μία ομάδα από 7 αθλητές και αθλήτριες και θα πάρει μέρος και στη μικτή σκυταλοδρομία. Η Λευκορωσία είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα το 2018 στο Τίλμπουργκ και το ασημένιο το 2019 στη Λισαβόνα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Η Ολλανδή πρώην «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 Γιπ Βάστενμπεργκ συμπεριλήφθηκε στην 13μελή ομάδα της χώρας της για το Δουβλίνο. Στους άνδρες μετέχουν ο Τομ Χέντρικσε και ο Μάικ Φόπεν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Πολωνία στέλνει 14 αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσά τους την στιπλίστρια Αλίσια Κονιέτσεκ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Η Πορτογαλία στέλνει 20 δρομείς στο Δουβλίνο, αλλά δεν θα έχει παρουσία στην σκυταλοδρομία και τον αγώνα γυναικών. Ξεχωρίζει η συμμετοχή της Μαριάνα Μπατσάδο που είναι και φαβορί για τη νίκη στην κούρσα Κ23. Στους άνδρες μετέχουν οι Ρούι Τεϊξέιρα και Σάμουελ Μπαράτα.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Η Σουηδία στέλνει ομάδα 12 αθλητών. Στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι Μέραφ Μπάχτα, Σάμραβιτ Μένγκστεμπ, Σάρα Κρίστιανσον και Σαρλότ Άντερσον.

ΤΣΕΧΙΑ: Η Τσεχία επέλεξε 8 δρομείς για το Δουβλίνο. Την πρωταθλήτρια στο μαραθώνιο Τερέζα Χροτσόβα που θα αγωνιστεί στις γυναίκες. Την Άννα Μάλκοβα στην Κ23 και την Ζουζάνα Πορουμπτσάνοβα στην Κ20. Στους άνδρες στους άνδρες θα τρέξει ο στιπλίστας Γιασίμ Κοβάρ, στην Κ23 ένας άλλος στιπλίστας, ο Νταβίντ Φόλερ και στην Κ20 ο Γιακούμπ Νταβίντικ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα νέα των ομάδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.