ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε θα κλείσουν τελικά τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα λόγω κορωνοϊού η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.
Πότε θα κλείσουν τελικά τα σχολεία για τα Χριστούγεννα

Όπως διαβάσατε στο Sportime τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, φαίνονται κάτι σαν προάγγελος για κλειστά σχολεία, αλλά και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να συμβάλει σε πρόωρο κλείσιμο στα σχολεία νωρίτερα για τα Χριστούγεννα.

Η ίδια τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση ούτε στην επιτροπή των ειδικών, ούτε στην κυβέρνηση.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε έρευνα του ΕΟΔΥ η οποία, όπως είπε, δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι γίνονται 2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί η διασπορά στα σχολεία.

Τέλος, για τα παιδιά που χάνουν την χρονιά λόγω απουσιών η κ. Μακρή είπε ότι ο λόγος δεν είναι τιμωρητικός, αλλά οι εκπαιδευτικοί λένε ότι αν έχουν πολλές ώρες εκπαίδευσης τα παιδιά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πότε θα κλείσουν τελικά τα σχολεία για τα Χριστούγεννα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.