CHAMPIONS LEAGUE

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3: Το «κίτρινο υποβρύχιο» τορπίλισε το Μπέργκαμο

Η Αταλάντα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει το 0-3 της Βιγιαρεάλ, γνωρίζοντας τελικώς την ήττα - αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League
Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3: Το «κίτρινο υποβρύχιο» τορπίλισε το Μπέργκαμο

Από τον χιονιά γλίτωσε, από την Βιγιαρεάλ, όχι! Η Αταλάντα του Γκασπερίνι υποκλίθηκε στο Μπέργκαμο στο εκπληκτικό «κίτρινο υποβρύχιο» του καπετάν – Ντανζούμα (2-3)!

Ο Αρνάουτ Ντανζούμα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης στη βόρειο Ιταλία, καθώς με δύο τέρματα ήταν εκείνος που άνοιξε και κλείδωσε το «διπλό» για τους Ισπανούς.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι έπαιξε ως κάτοχος Europa League και δικαιολογημένα άξιζε μια θέση στους «16». Από την άλλη, οι «μπεργκαμάσκι» βρήκαν αργά τις απαντήσεις και δεν είχαν τον χρόνο να επιστρέψουν ολοκληρωτικά από το 0-3.

Η υπεροχή της Βιγιαρεάλ πιστοποιήθηκε στο 3ο λεπτό, με τον Ντανζούμα να ρίχνει την πρώτη τορπίλη στην εστία της Αταλάντα. Ο Καπού έκανε το 0-2 (42΄) και το νερό άρχισε να μπαίνει στ’αυλάκι.

 

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός των Ισπανών ολοκλήρωσε το σόου στο 51ο λεπτό. Με όμορφη προσπάθεια έριξε τη δεύτερη τορπίλη πετυχαίνοντας το 0-3 και μαζί το τέταρτο γκολ του με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ. Επίδοση που τον έφερε στη δεύτερη θέση των σκόρερ της ομάδας στο Champions League.  

 

Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έδειχνε να λαμβάνει τέλος. Ωστόσο, μια ομάδα σαν την Αταλάντα, όσο κι αν βρέθηκε σε κακή βραδιά, αντέδρασε ηρωικά.

Αρχικά, ο Μαλινόφσκι μείωσε σε 1-3 (71΄), ενώ ο Σαπάτα έφερε το ματς ξανά στο γκολ (80΄), έπειτα από πάσα του Ίλιτσιτς. Ωστόσο, όσο κι αν πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η μοίρα της αναμέτρησης ήταν προδιαγεγραμμένη.

 

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ: Οι Ισπανοί η 16η ομάδα

Με τη νίκη της Βιγιαρεάλ, ολοκληρώθηκε ο χάρτης των 16:

Στην κληρωτίδα με τους πρώτους θα είναι οι:

και ως δεύτερες

  • Παρί Σεν Ζερμέν
  • Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  • Ίντερ
  • Μπενφίκα
  • Βιγιαρεάλ
  • Σάλτσμπουργκ
  • Τσέλσι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αταλάντα – Βιγιαρεάλ 2-3: Το «κίτρινο υποβρύχιο» τορπίλισε το Μπέργκαμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.