ΑΓΓΛΙΑ

Premier League: Με σπρώξιμο η Σίτι, με ζόρι Λίβερπουλ και Τσέλσι

Η μάχη του τίτλου στην Premier League συνεχίζεται με τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι να κερδίζουν
Premier League: Με σπρώξιμο η Σίτι, με ζόρι Λίβερπουλ και Τσέλσι

Ποιοι θα πάνε μέχρι τέλους, θα φανεί. Ωστόσο, προς το παρόν η μάχη στην κορυφή της Premier League είναι εντυπωσιακή με τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι να βαδίζουν χέρι-χέρι ουσιαστικά.

Πρώτη ρίχτηκε στη μάχη η πρωτοπόρος Σίτι. Τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στη Γουλβς, αλλά πίεσε ασφυχτικά και πήρε με 1-0 το τρίποντο. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η διαιτησία του Μος. Από νωρίς φάνηκε πως δεν ήταν σε καλή μέρα με διάφορα σφυρίγματα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους έβγαλε δύο κίτρινες στον Χιμένες σε διάστημα κάποιων δευτερολέπτων. Με το γράμμα του νόμου σωστές ήταν, με το πνεύμα του νόμου μία εκ των δύο, μπορούσε να αποφευχθεί. Υπήρξε πάλι στο πρώτο ημίχρονο μία φάση που διαμαρτυρήθηκαν οι «πολίτες» για πέναλτι και σε όλη τη διάρκειά της ποδοσφαιριστής της Γουλβς (ο Νέβες) βρισκόταν στο έδαφος. Ο ίδιος, όμως, δεν το διέκοψε.

Το αποκορύφωμα ήταν το πέναλτι που έδωσε. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έγινε η φάση και παρόλο που ελέγχθηκε μέσω VAR, η αρχική απόφαση έμεινε, αν και ο Μουτίνιο δεν φαίνεται να κάνει χέρι. Στη μασχάλη πιθανότατα σταματάει η μπάλα του. Ο Στέρλινγκ στο 66′ από τα έντεκα βήματα έκανε το 1-0 και έως το φινάλε άλλο γκολ δεν είδαμε. Οι «λύκοι» αμύνονταν μαζικά και είχαν μία ευκαιρία στο τέλος να ισοφαρίσουν.

Περίπου ανάλογη ήταν η εικόνα και στο «Άνφιλντ». Η Άστον Βίλα αμυνόταν λυσσαλέα, ο Μαρτίνες σχεδόν σε κάθε ελεύθερο έκανε καθυστερήσεις και η Λίβερπουλ προσπαθούσε να διασπάσει μία μαζική άμυνα. Εύκολο δεν ήταν και το κατάφερε στο 67΄με το πέναλτι του Σαλάχ. Ο ίδιος είχε κερδίσει και την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Μινγκς. Έως τότε ο Άγγλος είχε 1-2 καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ και ο Μαρτίνες είχε αντιδράσει σωστά όποτε χρειαζόταν.

Από εκεί και πέρα, ο Στίβεν Τζέραρντ στην επιστροφή του στο γήπεδο που για χρόνια ήταν το σπίτι του, έριξε Ινγκς και Μπουεντία και οι δυο τους πρωταγωνίστησαν στη φάση του 85′. Ο Αργεντινός έκανε την κάθετη και ο Άγγλος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Όντως τον ανατρέπει ο Άλισον, αλλά προηγουμένως έχει γίνει επιθετικό φάουλ του Ινγκς στον Ματίπ.

Τέλος, ματσάρα έγινε στο Λονδίνο. Η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ, γύρισε το ματς, ισοφαρίστηκε και το πήρε -και εκείνη- με πέναλτι στο φινάλε του αγώνα. Ο Ραφίνια άνοιξε το σκορ με πέναλτι και αργότερα υπέπεσε σε ένα, ο Μάουντ ισοφάρισε και τα άλλα δύο γκολ των «μπλε» μπήκαν με τον Ζοζρίνιο από την άσπρη βούλα. Ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Γκέλχαρντ. Να σημειωθεί ότι μέσα σε μία εβδομάδα η Τσέλσι δέχτηκε οκτώ γκολ σε τρία ματς και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει. Σε μία άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας ήρθε και η μοναδική άνετη νίκη, το 3-0 της Άρσεναλ επί της Σαουθάμπτον.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Premier League:

Παρασκευή (10/12)

Μπρέντφορντ-Γουότφορντ 2-1 (84′ Γιάνσον, 90’+5′ πέν. Εμπεούμο – 24′ Ντένις)

Σάββατο (11/12)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουλβς 1-0(66′ πεν. Στέρλινγκ)

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον 3-0 (21′ Λακαζέτ, 27′ Όντεγκααρντ, 30′ Γκάμπριελ)

Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 1-0 (67′ πέν. Σαλάχ)

Τσέλσι-Λιντς 3-2 (42′ Μάουντ, 58′ πέν και 90’+4 πέν. Ζορζίνιο – 28′ πέν. Ραφίνια, 83′ Γκέλχαρντ)

Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή (12/12)

Λέστερ-Νιούκαστλ (16:00)

Μπέρνλι-Γουέστ Χαμ (16:00)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον (18:30)

*Η αναμέτρηση Μπράιτον-Τότεναμ αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων στους Λονδρέζους

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Premier League: Με σπρώξιμο η Σίτι, με ζόρι Λίβερπουλ και Τσέλσι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.