ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Με όχημα την Ελλάδα η Γαλλία διαφημίζει παγκοσμίως τις Belharra – Kαταλύτης η ελληνική επιλογή

H Γαλλία διαφημίζει τις φρεγάτες της και η Ελλάδα έχει πολύτιμη συμβολή σε αυτό
Φρεγάτες: Με όχημα την Ελλάδα η Γαλλία διαφημίζει παγκοσμίως τις Belharra – Kαταλύτης η ελληνική επιλογή

Φρεγάτες: Με όχημα την Ελλάδα η Γαλλία διαφημίζει παγκοσμίως τις Belharra, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την ανάρτηση που ακολουθεί.

Η ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας Naval-Group δημοσίευσε σχετικό άρθρο.

Ιδού τι αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη Λοριάν, η Naval Group τοποθέτησε την καρίνα της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης που παρήγγειλε η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) και προοριζόταν για το Γαλλικό Ναυτικό.

Αυτό το βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της συναρμολόγησης του πλοίου στην αίθουσα κατασκευής.

Η φρεγάτα θα παραδοθεί το 2024 και είναι το πρώτο από μια σειρά πέντε πλοίων που θα παραδοθούν μεταξύ:

  • 2024
  • 2030

Τι είπε ο Προμελέ για τις φρεγάτες

Ο Πιέρ Ερίκ Προμελέ, διευθύνων σύμβουλος του Naval Group, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα πλοία θα εξασφαλίσουν την ανωτερότητα της πληροφόρησης και εμπλοκής, καθώς και την ικανότητα να διαρκούν στη θάλασσα των ναυτικών δυνάμεων που θα τα χειριστούν.

Έχοντας ήδη επιλεγεί από την Ελλάδα για το Πολεμικό της Ναυτικό, αυτό το πλοίο θα επιτρέψει επίσης στη Naval Group να αναπτύξει τη διεθνή εμβέλειά του. πλήρως αφοσιωμένο στην ενδυνάμωση της κυριαρχίας της Γαλλίας και των χωρών που είναι εταίροι μας».

Πέντε φρεγάτες FDI θα παραγγελθούν από τη γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) για το Γαλλικό Ναυτικό.

Αυτό το πρόγραμμα ενισχύει το τεχνολογικό προβάδισμα της γαλλικής ναυτικής βιομηχανικής βάσης και ειδικότερα του Naval Group.

Ο πρώτος της σειράς θα ονομαστεί Amiral Ronarc’h, από το όνομα ενός μεγάλου ναυάρχου, επιτελάρχη του Γαλλικού Ναυτικού μεταξύ 1919 και 1920, ο οποίος διακρίθηκε κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να προσθέσουμε ότι, όπως είδαμε στο Sportime, οι ίδιοι οι Γάλλοι ζηλεύουν τις ελληνικές Belharra, αφού θεωρούν ότι θα είναι καλύτερες από τις δικές τους!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Με όχημα την Ελλάδα η Γαλλία διαφημίζει παγκοσμίως τις Belharra – Kαταλύτης η ελληνική επιλογή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.