AGENT GREEK

ΠΑΟΚ: Μέσω Μιρτσέα Λουτσεσκου ήρθε ο Μπότο

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μπορεί να μη συνεργάστηκε στη Σαχτάρ με τον Ζοσέ Μπότο αλλά τον ξέρει καλά.
ΠΑΟΚ: Μέσω Μιρτσέα Λουτσεσκου ήρθε ο Μπότο

Ο Ζοσέ Μπότο, λοιπόν, μπήκε από τη Δευτέρα (20/12) στην Ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα μέσω του ΠΑΟΚ και καλό του κουράγιο.

Όντως εντυπωσιακό το βιογραφικό του αλλά επειδή καλό είναι να μπαίνουν ορισμένα πράγματα στη σωστή τους βάση, καλό θα είναι δύο σημαντικά tips.

Πρώτα απ’ όλα, τόσο στην Μπενφίκα που ήταν 8 χρόνια, όσο και την προηγούμενη τριετία στην Σαχτάρ ήταν chief scout.

Δεν ήταν αθλητικός διευθυντής.

Έκανε τα reports του, είχε ένα ολόκληρο δίκτυο που οργάνωνε και ενορχήστρωνε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Όντως επί των ημερών του τόσο οι Πορτογάλοι όσο και οι Ουκρανοί απέκτησαν σπουδαίους παίκτες και το πιο σημαντικό τους πούλησαν ακόμα πιο ακριβά.

Αλλά… άλλος ήταν ο ρόλος του, άλλο ήταν το αντικείμενο της δουλειάς του, το job description που λένε και στο χωριό μου.

Επίσης τόσο η Μπενφίκα όσο και η Σαχτάρ διαθέτουν πολλά μα πολλά λεφτά για το δίκτυο σκάουτινγκ που έχουν. Καμία σύγκριση με την Ελλάδα.

Και εδώ θα πάμε στο δεύτερο tip: Αλλιώς έχει μάθει να δουλεύει ο Μπότο και αλλιώς θα κληθεί στον ΠΑΟΚ. Η Σαχτάρ είχε συγκεκριμένη στόχευση στις μεταγραφές (παίκτες κυρίως από τη Βραζιλία που θα αποκτήσουν υπεραξία) ενώ στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει άλλα πράγματα.

Τέλος πάντων, στην Ουκρανία πάντως οι φήμες έχουν φουντώσει. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου (ο πατέρας του Ραζβάν) μπορεί να μην τον είχε στο σταφ του στη Σαχτάρ (έφυγε το 2016, ο Μπότο πήγε το 2018) αλλά το ουκρανικό ποδόσφαιρο το ξέρει απέξω (είναι τώρα στην Ντιναμό Κιέβου).

Ε, τον καλό τον λόγο και παραπάνω πληροφορίες έδωσε.

Διαβάστε τη στήλη του Agent του e-Sportime ΕΔΩ.

Κάντε εγγραφή  και διαβάστε καθημερινά δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση της Sportime e-εφημερίδα ΕΔΩ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΟΚ: Μέσω Μιρτσέα Λουτσεσκου ήρθε ο Μπότο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.