ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (22/12/2021)

Το Sportime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.
Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (22/12/2021)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΑΓ. ΛΟΥΚΙΑ: Η 17χρονη άλτρια του ύψους Τζενίλ Τζάκομπι από την Αγία Λουκία είναι το τελευταίο μέλος του Morne Stars Athletics Club, που πήρε υποτροφία στις ΗΠΑ. Θα παρακολουθήσει το πανεπιστήμιο του Τέξας A&M και θα ακολουθήσει νοσηλευτική.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Η Φλορέντσια Μπορέλι ψηφίστηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Αργεντινή. Έσπασε τα εθνικά ρεκόρ στα 3.000μ. και 5.000μ. και κέρδισε τον περασμένο Οκτώβριο τον μαραθώνιο του Μπουένος Άιρες.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το Athletics International ψήφισε για τους αθλητές της χρονιάς και ανέδειξε δύο που πρωταγωνίστησαν στα 400μ. εμπόδια. Στους άνδρες, τον Νορβηγό ολυμπιονίκη και παγκόσμιο ρέρκορντμαν Κάρστεν Γουόρχολμ, ο οποίος πήρε 70%. Και στις γυναίκες την Αμερικανίδα ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ Σίντνεϊ Μακλάφλιν με 24%. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός σφαιροβόλος Ράιαν Κρούζερ με 28% και τρίτος ο Σουηδός επικοντιστής Μόντο Ντουπλάντις. Στις γυναίκες, πίσω από την Μακλάφλιν, ήταν η τριπλουνίστρια Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα με 24% και τρίτη η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Ελέιν Τόμσον- Χέρα με 21%. Επίσης, και η Ολλανδή δρομέας Σιφάν Χασάν έλαβε 21%.

ΛΙΝΤΣ: Η Κίλι Χότζκισον φιλοδοξεί να βελτιώσει όσο δυνατόν καλύτερα τα 400μ., πριν ανεβεί στην απόσταση στα 1.500μ., σύμφωνα με δηλώσεις της στο Athletics Illustrated. «Προς το παρόν, είμαι απλά δρομέας των 800μ. Αλλά σήμερα έχουμε την προοπτική να προσπαθήσουμε να κατεβάσω όσο μπορώ τα 400 μέτρα. Αλλά μετά όλοι μου λένε ότι πρέπει να κάνω 1.500μ. και μπορεί να καταλήξω δρομέας των 1.500μ. Αλλά αυτό μπορεί να περιμένει. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να αλλάξω στα 1.500μ. Νομίζω ότι είμαι δρομέας των 800μ. Αλλά προσπαθώ σκληρά στα 400 και 800 μέτρα», είπε η Βρετανίδα «ασημένια» ολυμπιονίκης στα 800μ. στο Τόκιο. Η προπονήτριά της Τζένι Μίντοους πιστεύει ότι θα μπορούσε να τρέξει κοντά στα τέσσερα λεπτά.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Σε αγώνα στο Αμβούργο ο 17χρονος Γερμανός σπρίντερ Λέναρτ Χάρτενμπεργκ έτρεξε τα 60μ. σε 6.78.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Έξι αθλητικά σχολεία παρακολούθησαν μαθήματα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Βερολίνου. Τα έκανε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μήκος Μάρκους Ρεμ. Ο Γερμανός είναι πρεσβευτής εκπαίδευσης νέων για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς.

ΡΑΤΙΝΓΚΕΝ: Το Ράτινγκεν θα γιορτάσει του χρόνου τα 25 χρόνια της διεξαγωγής του διεθνούς μίτινγκ συνθέτων. Ο αγώνας προγραμματίζεται για τις 7-8 Μαΐου του 2022. Ένα από τα μεγάλα ονόματα που είναι να πάρει μέρος είναι ο Κάι Κάζμιρεκ, που στοχεύει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο δέκαθλο.

ΗΠΑ: Το κολέγιο του Νταρμάουθ ακύρωσε τις σκυταλοδρομίες του 2022 λόγω της πανδημίας του Covid-19. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι 8-9 Ιανουαρίου.

ΜΑΟΥΝΤΕΝ ΒΙΟΥ: Το Track and Field News δημοσίευσε για 62η φορά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον αθλητή του 2021, από ένα διεθνές πάνελ 35 ατόμων. Ο Αμερικανός ολυμπιονίκης Ράιαν Κρούζερ, που έσπασε τα παγκόσμια ρεκόρ στη σφαιροβολία σε κλειστό και ανοιχτό ήταν ο νικητής με 344 ψήφους. Ακολούθησε ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ με 321 και ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις με 240 ψήφους. Πιο κάτω ήταν κατά σειρά: Ντέιμιαν Γουόρνερ 224, Ντάνιελ Σταλ 180, Γιάκομπ Ινγκεμπερίγκτσεν 135, Ρέι Μπέντζαμιν 118, Γιόχανς Φέτερ 102, Γκραντ Χόλογουεϊ 76, Πέδρο Πάμπλο Πιτσάρδο 57.

Ν. ΥΟΡΚΗ: Ο Κόουλ Χόκερ θα τρέξει 3.000μ. στις 29 Ιανουαρίου στα Millrose Games. Θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον Εντ Τσέσερεκ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Μιγκέλ Άνχελ Λόπεζ κέρδισε τα 5.000μ. βάδην σε 19.07.94 σε αγώνα στη Λόρκα.

ΜΑΔΡΙΤΗ: Η Άνα Πελετέιρο θέλει να σπάσει το φράγμα των 15 μέτρων στο τριπλούν, όπως ενημερώνει η Marca. «Δεν έχω πιάσει τους μεγαλύτερους στόχους μου. Το πρώτο φράγμα είναι να σπάσω τα 15 μέτρα. Είναι πολύ κοντά», είπε η Ισπανίδα άλτρια. Η «χάλκινη» ολυμπιονίκης στο Τόκιο, τη νέα σεζόν θ’ αγωνιστεί στον κλειστό με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

ΧΙΧΟΝ: Σε αγώνα στη Χιχόν ο Ισπανός Ινάκι Κανάλ έκανε 1.01.41 στα 500μ.

ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ: Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι θα περάσει ένα μήνα προετοιμασίας στο Μαυρίκιο. Ο Ιταλός ολυμπιονίκης θα βρίσκεται στο νησί της Αφρικής από τις 28 Δεκεμβρίου. Επίσης, ο συμπατριώτης του ολυμπιονίκης στα 100μ. Μαρσέλ Τζέικομπς θα πάει για προετοιμασία ενός μήνα στην Τενερίφη. Θα μπει σε αγώνες στον κλειστό και αναμένεται η πρεμιέρα του να είναι στις 4 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο.

Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Το πρωτάθλημα μαραθωνίου της Ν. Ζηλανδίας θα διεξαχθεί στο Κριστσέρτς στις 10 Απριλίου.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο Ολεκσάντρ Ονουφρίεφ σε αγώνα στο Μπάχμουτ κέρδισε στο επί κοντώ με 5,40μ. που είναι ατομικό του ρεκόρ. Ο Ουκρανός είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα υπέγραψε σύμφωνο για υποστήριξη της πόλης Κρακοβία για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023. Να θυμίσουμε ότι η Πολωνία θα φιλοξενήσει όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

ΡΩΣΙΑ: Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας Όλεγκ Ματίτσιν δήλωσε ότι οι προτεραιότητές του για το 2022 είναι η αποκατάσταση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου. Επίσης, ο ρωσικός οργανισμός αντιντόπινγκ, όπως ανέφερε το TASS. «Ο στόχος μας (υπουργείου Αθλητισμού) για την επόμενη χρονιά είναι η αποκατάσταση των δικαιωμάτων της RusAF και της RUSADA. Είναι μία από τις τοπ προτεραιότητές μας και περιλαμβάνει και τη νομική υποστήριξη των αθλητών μας», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Σ. ΑΡΑΒΙΑ: Σε μίτινγκ που έγινε στο Ριάντ ξεχώρισαν: Η νίκη του Μοχάμεντ Ναγούντ Αμπντουλάχ στα 100μ. με 10.28 και του Μαζίν Αλ-Γιασίν στα 400μ. με 45.94.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι Σουηδοί ολυμπιονίκες Άρμαντ Ντουπλάντις και Ντάνιελ Σταλ έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Diamond League στην Στοκχόλμη στις 30 Ιουνίου. Τώρα έγιναν γνωστοί και κάποιοι από τους αντιπάλους τους. Στο επί κοντώ θα είναι ο Αμερικανός «ασημένιος» ολυμπιονίκης Κρις Νίλσεν και ο συμπατριώτης του παγκόσμιος πρωταθλητής Σαμ Κέντρικς. Στο δίσκο θα είναι ο Σουηδός Σίμον Πέτερσον, ο Αυστριακός Λούκας Βαϊσχάιντινγκερ και ο Σλοβένος Κρίστγιαν Τσεχ. Τέλος, στις γυναίκες αναμένεται δυνατή μάχη στο μήκος. Θα είναι η Γερμανίδα ολυμπιονίκης Μαλάικα Μιχάμπο, η Σουηδέζα Κάντι Σάνια και η Ουκρανή Μαρίνα Μπεκ- Ρόμαντσουκ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (22/12/2021)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.