ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ για τη διατροφή και ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών

Το σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ αφορά τη διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών και προπονητών.
Στίβος: Σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ για τη διατροφή και ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών

Ο ΣΕΓΑΣ συνεχίζει να πραγματοποιεί σεμινάρια με σκοπό να επιμορφώνει τους αθλητές. Στα πλαίσια αυτά θα γίνει σεμινάριο στις 10 Ιανουαρίου.

Ο σκοπός του είναι η ενημέρωση των αθλητών, αλλά και των προπονητών για θέματα που αφορούν τη διατροφική και ψυχολογική υποστήριξή.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε την Πέμπτη στην επίσημη ιστοσελίδα της www.segas.gr πως πρόκειται για το 5ο διαδικτυακό σεμινάριο της σεζόν. Φυσικά και για το πρώτο του νέου έτους. Εισηγήτριες θα είναι τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του ΣΕΓΑΣ η ψυχολόγος Φρόσω Πατσού και η διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

Η Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει την πετυχημένη συνταγή των σεμιναρίων και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Οι αθλητές και προπονητές επιμορφώνονται με αυτό τον τρόπο. Και αφορά και θέματα προπονητικής. Όπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τη διεξαγωγή δύο σεμιναρίων. Το πρώτο αφορούσε την επιμόρφωση των αθλητών ηλικίας 15-18 ετών για θέματα ντόπινγκ. Έγινε σε συνεργασία με το ΕΟΚΑΝ. Επίσης, έγινε παρουσίαση στις ρίψεις από τους Έλληνες προπονητές που μετείχαν στα σεμινάρια της ΕΑΑ.

Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Χρήστος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μποτσκαριώβ ήταν οι εισηγητές του 4ου σεμιναρίου. Ο πρώτος είχε ταξιδέψει στην Εσθονία και ο δεύτερος, μαζί με την πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο, στη Φινλανδία.

Σε ό,τι αφορά το σεμινάριο στις 10 Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (μόνο με το πραγματικό τους όνομα) ως το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. Οι δηλώσεις γίνονται στην ειδική φόρμα στο site του ΣΕΓΑΣ. Οι ώρες είναι 21:00 ως 22:30.

Το πρόγραμμα:

1η Εισήγηση: Το πιάτο του αθλητή: Διαφορές-δυσκολίες στη διατροφή σε εντός και εκτός έδρας διαμονή.

Εισηγήτρια: Ειρήνη Μπαμπαρούτση, PhD, κλινική Διαιτολόγος – αθλητική Διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα εθνικής ομάδας
2η Εισήγηση: Ικανότητα αναγνώρισης της ψυχολογικής εξουθένωσης των αθλητών και τρόποι αντιμετώπισής της.
Εισηγήτρια: Φρόσω Πατσού, P.hD., ψυχολόγος – Αθλητική Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα εθνικής ομάδας στίβου.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Σεμινάριο του ΣΕΓΑΣ για τη διατροφή και ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.