ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Eλληνοτουρκικά: Δεν ξεχνάνε τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι – Ακόμα τα φοβούνται

Τα ελληνικά υποβρύχια 214 και το σύνδρομο της Στοκχόλμης των Τούρκων.
Eλληνοτουρκικά: Δεν ξεχνάνε τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι – Ακόμα τα φοβούνται

Eλληνοτουρκικά: Δεν ξεχνάνε τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι και το κάζο που έπαθαν με τα αόρατα ελληνικά 214.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και η Τουρκία δεν κατάφερε να ξεπεράσει την… θλίψη.

Σε δημοσίευμα στην τουρκική Milliyet γίνεται αναφορά στα εξοπιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με την τουρκική εφημερίδα να σημειώνει πως η Ελλάδα «είχε μείνει πίσω από την Τουρκία στον αέρα και τη θάλασσα».

Σύμφωνα με τους Τούρκους, την περίοδο που το Oruç Reis δρούσε στην Ανατολική Μεσόγειο «οι ελληνικές φρεγάτες και υποβρύχια δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν το τουρκικό ναυτικό που προστάτευε το τουρκικό ερευνητικό».

«Και πάλι θυμηθείτε… τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο που εντόπισαν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις και δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εικόνες τους», τονίζει η Milliyet.

Φυσικά οι Τούρκοι μιλούν για την τουρκική μονταζιέρα που είχε αναλάβει να ξελασπώσει τους Τούρκους επιτελάρχες, αφού για πάνω από 50 μέρες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Τι είχαν κάνει οι Τούρκοι; Είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο με φερόμενο ελληνικό υποβρύχιο το οποίο όμως ήταν προϊόν μοντάζ, καθώς το υποβρύχιο αυτό δεν ήταν σε αποστολή, δηλαδή δεν είχε καταδιθεί.

Όπως μοντάζ ήταν η καταστρεμμένη πλώρη της φρεγάτας Λήμνος, όπως μοντάζ ήταν η κλεισμένη τρύπα στο καμάρι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Kemal Reis, το οποίο εξαφανίστηκε από την Αν. Μεσόγειο μετά την επακούμβησή του με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι σχεδόν δύο χρόνια μετά οι Τούρκοι επανέρχονται στο θέμα, χρησιμοποιώντας τα δικά τους μυθεύματα για τα περιστατικά δείχνει πόσο πολύ είχε πειράξει την Τουρκία η δυναμική απάντηση της Ελλάδας.

Τα αόρατα ελληνικά υποβρύχια ήταν και είναι ο τρόμος της Τουρκίας.

Βέβαια να πούμε πως και οι Έλληνες το… τερμάτισαν με τα χουνέρια (hüner) που έκαναν στους Τούρκους.

Πρώτα τους «βύθισαν» εικονικά υποβρύχιο και μετά τους έβαλαν τραγούδια, μετά εμφανίζονταν στο λιμάνι του Καστελόριζου όποτε ήθελαν, μετά πήγαν κρυφά δύο φορές στην Κύπρο ελληνικά F-16.

Πόσο να αντέξουν και οι Τούρκοι τα χουνέρια; «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Μετράει τις μέρες η Τουρκία για το πότε θα πάρει η Ελλάδα τους Meteor

Bayraktar: Έχουμε ρίξει 40 λένε οι Ρώσοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eλληνοτουρκικά: Δεν ξεχνάνε τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι – Ακόμα τα φοβούνται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.