ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Η λειτουργία των προπονητικών κέντρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19

Θα δοθεί πρόγραμμα στα τρία προπονητικά κέντρα ΟΑΚΑ, Αγ. Κοσμάς και Καυτανζόγλειο. Επίσης, με έξοδα του ΣΕΓΑΣ θα αγοραστούν επιπλέον self test.
Στίβος: Η λειτουργία των προπονητικών κέντρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19

Για την προστασία αθλητών, προπονητών, θα υπάρχει νέο πλαίσιο λειτουργίας των προπονητικών κέντρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19.

Συζητήθηκαν σε διαδικτυακή συνάντηση που είχαν οι τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστα Κεντέρη. Μαζί και ο γ.γ. Γιώργο Γιατρουδάκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων covid-19  σε όλη τη χώρα. Στόχος η λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην προστασία των τριών μεγάλων προπονητικών κέντρων. Αφορά φυσικά το ΟΑΚΑ, τον Άγιο Κοσμά και το Καυτανζόγλειο. Στον ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά θα γίνει τις επόμενες ημέρες και το καμπ σκυταλοδρομιών.

Στη συνάντηση μετείχε ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, ο τεχνικός αναπτυξιακών κατηγοριών, Στέφανος Ματάκης. Ακόμη οι τομεάρχες: Γιώργος Πομάσκι, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Θεοδωρίδης και Δέσποινα Πάκου, καθώς και οι τεχνικοί ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Μάρκος Καλούδης, Χρήστος Χατζηβασιλείου και Βασίλης Πλάτωνας.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ. Ο στόχος της Ομοσπονδίας είναι να προστατευθούν αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και παράλληλα να μείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη χειμερινή προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών. Μη ξεχνάμε πως απομένει μόλις ένας μήνας από την έναρξη των αγώνων κλειστού.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών προπονητηρίων. Σύμφωνα με το οποίο η είσοδος στις κλειστές εγκαταστάσεις θα γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα γνωστοποιηθεί στο καθένα από τα Κέντρα. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί ο συνωστισμός και θα μειωθεί η πιθανότητα νόσησης όσων βρίσκονται στην εγκατάσταση.

Παράλληλα με πρόταση των Γιατρουδάκη και Κεντέρη θα γίνει προμήθεια, με έξοδα της ομοσπονδίας, self test. Θα διανεμηθούν στα τρία προπονητικά κέντρα, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος και περιορισμός της διασποράς του covid-19. Τέλος, αποφασίστηκε η συστηματική απολύμανση τόσο των κλειστών προπονητηρίων, όσο και των ξενώνων.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Η λειτουργία των προπονητικών κέντρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid-19», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.