ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (4/1/2022)

Το Sportime σας μεταφέρει τα κυριότερα αποτελέσματα από αγώνες στον στίβο στο εξωτερικό, αλλά και τις σημαντικότερες ειδήσεις.
Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (4/1/2022)

Πολλοί αγώνες διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, καθώς και διάφορα νέα που αφορούν τον Στίβο και σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα.

ΒΕΛΓΙΟ: Σε αγώνα στη Γάνδη ο Βέλγος Τίμπο Ντε Σμετ έτρεξε τα 800μ. σε 1.49.35. Επίσης, ο Ολλανδός Κόεν Σμετ κέρδισε τα 60μ. εμπόδια σε 7.84.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Φέτος κλείνουν στη Βρετανία τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ερασιτεχνικού Στίβου Γυναικών. Βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη των γυναικών στον αθλητισμό. Διαλύθηκε το 1991.

ΛΟΝΔΙΝΟ: Η σφαιροβόλος Αντέλ Νίκολι είναι η πιο πρόσφατη ταλαντούχα αθλήτρια, που αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπόμπσλεϊ. Έχει ατομικό ρεκόρ 17,17μ. από πέρσι και είναι η 12η όλων των εποχών. Ήταν 8η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2015. Την περασμένη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπόμπσλεϊ στη Λετονία ήταν δεύτερη. Μόλις στο δεύτερο αγώνα της, με παρτενέρ την Μίκα Μακνίλ. Τώρα έχει πολλές πιθανότητες να επιλεγεί για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Δυνατή αναμένεται η σφαιροβολία γυναικών στο μίτινγκ του Μάντσεστερ στις 22 Ιανουαρίου. Θα πάρουν μέρος η Γερμανίδα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ευρώπης Κριστίνα Σβάνιτς. Θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Τσέις Ίλι και τη Σουηδέζα πρωταθλήτρια Φάνι Ρους. Ακόμη θα ρίξουν οι Βρετανίδες Σόφι Μακίνα και Αμελί Στρίκλερ. Καλή κούρσα αναμένεται και στα 3.000μ. γυναικών. Θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων η Σουηδέζα Μέραφ Μπάχτα, η Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα. Ακόμη η Βρετανίδα Τζένι Νέσμπιτ και η Ισπανίδα Ουασίμ Ουμαΐζ.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Αιθίοπας Σάμουελ Τεφέρα, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 1.500μ. στον κλειστό, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο μίτινγκ του Βαλ ντε Ρέιγ. Επίσης, θα αγωνιστεί και ο Αμερικανός Μάρβιν Μπρέισι. Ακόμη ο Γάλλος δεκαθλητής Κέβιν Μαγέρ θα μπει σε κάποια αγωνίσματα. Το μίτινγκ είναι προγραμματισμένο στις 14 Φεβρουαρίου και ανήκει στη σειρά WIT Silver.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο Γιοχάνες Φέτερ θα προετοιμαστεί στην πατρίδα του στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην μολυνθείς. Να προστατεύεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου όσο καλύτερα μπορείς. Δεν μπορώ με δύο εβδομάδες καραντίνα. Να αφήσω μια μόλυνση», δήλωσε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού το 2017 στη Frankfurter Allgemeine.

ΗΠΑ: Η Σόντι Τζάκσον, η ταλαντούχα 16χρονη κόρη του Μπερσόν Τζάκσον έτρεξε τα 60μ. σε 7.34. Επίσης, έκανε στα 400μ. 54.94 που είναι ατομικό της ρεκόρ. Μια άλλη 16χρονη, η Σοφία Γκοριαριάν κέρδισε τα 500μ. σε 1.12.17. Έγινε η 5η όλων των εποχών στην Κ18.

ΑΣΛΑΝΤ: Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο Αμερικανός προπονητής Τζουντ Λόγκαν. Είχε πάρει μέρος σε τέσσερις Ολυμπιάδες με τις ΗΠΑ (1984, 1988, 1992, 2000). Είχε το ρεκόρ ΗΠΑ στη σφυροβολία με 81,88μ. το 1988. Ήταν προπονητής στο πανεπιστήμιο του Άσλαντ.

ΙΝΔΙΑ: Η Ινδή σπρίντερ Ταραντζίτ Καούρ απέτυχε σε έλεγχο ντόπινγκ. Την ανακοίνωση έκανε το εθνικός οργανισμός αντιντόπινγκ της χώρας. Η νεαρή είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κ23 στα 100μ. και 200μ. Έχει ατομικά ρεκόρ 11.50 και 23.57 αντίστοιχα. Αντιμετωπίζει τετραετή αποκλεισμό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο Μοχάμεντ Κατίρ θα στρέψει την προσοχή του τώρα στον κλειστό. Παρά το γεγονός ότι μέχρι και τέλη του προηγούμενου μήνα μετείχε σε αγώνες. Κέρδισε πρόσφατα το φημισμένο αγώνα San Silvestre Vallecana στη Μαδρίτη στα 10χλμ. Ο στόχος του Ισπανού είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Θα μπει σε κούρσες 3.000μ. κυρίως, στη σειρά World Indoor Tour.

ΚΟΥΒΕΪΤ: Το 4ο Ασιατικό Πρωτάθλημα Κ18 που ήταν να γίνει στο Κουβέιτ αναβλήθηκε. Ο λόγος είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό και η μετάλλαξη όμικρον στη χώρα. Έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές. Από τον Μάρτιο του 2021 πήγε για τον Οκτώβριο του 2021 και τώρα τον Μάρτιο του 2022.

ΜΟΝΑΚΟ: Σε συνέχεια του διαγωνισμού της World Athletics, για τους πιο συνεπείς αθλητές στη σειρά Diamond League. Στις ρίψεις ήταν ο Αμερικανός Ράιαν Κρούζερ και η Κροάτισσα Σάντρα Πέρκοβιτς. Στα άλματα ο Σουηδός Άρμαντ Ντουπλάντις και ο Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα. Νωρίτερα στα εμπόδια είναι ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ και η Ολλανδή Φέμκε Μπολ. Στις αποστάσεις οι Κενυάτες Φέιθ Κιπιέγκον και Τίμοθι Τσέρουϊγιοτ. Στα σπριντ ο Αμερικανός Κένεθ Μπέντναρεκ και η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον- Χέρα. Όλοι οι νικητές παίρνουν χρηματικό έπαθλο από 20.000 δολάρια.

MOWA: Ο Τζιμ Μπίτι, ο πρώτος άνδρας που έτρεξε κάτω από 4 λεπτά το Μίλι τον κλειστό δώρισε ένα από τα σπάικ του στο Μουσείο της WA. Είχε τρέξει 3.58.9 σε αγώνα στο Λος Άντζελες το 1962.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η πολωνική ομοσπονδία είναι πεπεισμένη ότι θα γίνει κανονικά το μίτινγκ του Λοτζ στις 11 Φεβρουαρίου. Στη χώρα υπάρχουν αυτή την περίοδο περιορισμοί λόγω του κορονοϊού.

ΤΖΑΜΑΪΚΑ: Η «Puma» προσέλαβε τον Νίκολας Πάουελ ως ψυχολόγο για τους αθλητές που σπονσοράρει η αθλητική εταιρεία στην Τζαμάικα.

 

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στίβος: Ειδήσεις από όλο τον κόσμο (4/1/2022)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.