ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα : Τρομακτική αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία από χθες

Προβλέψεις για ραγδαία αύξηση στα κρούσματα τα επόμενα 24ωρα
Κρούσματα : Τρομακτική αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία από χθες

Κρούσματα: Εσχάτως βλέπουμε την κυβέρνηση να πείσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο, τα σημερινά νούμερα όμως κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι.

Το νούμερο που προβληματίζει σήμερα δεν είναι τόσο τα νέα κρούσματα όσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, είχαμε 641 εισαγωγές. Μόλις χθες το νούμερο αυτό ήταν 452 ενώ ο μέσος όρος των τελευταίων 7 ημερών ήταν 420. Μιλάμε για αύξηση της τάξης του 40% σε μια μόνο μέρα. Μιλάμε για άλλο ένα ρεκόρ, πρώτη φορά από τότε που ήρθε ο κορονοϊός έχουμε τέτοιο αριθμό νοσηλειών.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έτυχε, ότι πρόκειται για εισαγωγές που δεν είχαν προσμετρηθεί τις προηγούμενες μέρες κλπ. Δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο όμως. Αν δει κανείς την τάση του πως διαμορφώνονται τα νέα κρούσματα θα δει τι είναι η ίδια τάση που μερικές μέρες μετά ακολουθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Το σημερινό τρομακτικό ρεκόρ εισαγωγών, με 641 συμπολίτες μας μπαίνουν στο νοσοκομείο μέσα σε 24 ώρες, εχει να κάνει με τα κρούσματα που είδαμε 5 μέρες πριν. Με άλλα λόγια όλα δείχνουν πως τις επόμενες μέρες θα δούμε μια τρομακτική αύξηση στις νοσηλείες.

 

Στο μεταξύ, κανείς δε ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι το κίνημα του «δε στέλνω το παιδί μου στο σχολείο» τις επόμενες μέρες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα το χειριστεί η κυβέρνηση.

Τι διαβεβαιώσεις θα δώσει σε γονείς ότι έχει κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ίδιους και τα παιδιά τους;

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι για να φτάσουν το 50+1 στα κρούσματα των τάξεων θα χρειαστούν μόλις λίγα 24ωρα. Εξάλλου οι επιπτώσεις του ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς δεν έχουν φανεί ακόμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρούσματα : Τρομακτική αύξηση σε εισαγωγές στα νοσοκομεία από χθες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.