ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν υπόσχεται εθνικό μαχητικό αεροσκάφος έως το 2023 – Εγκαταλείπει την προσπάθεια για τα F-35

Την αλλαγή δεδομένων στα ελληνοτουρκικά υπόσχεται στον τουρκικό λαό ο Ταγίπ Ερντογάν μέσω ενός εθνικού μαχητικού αεροσκάφους.
Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν υπόσχεται εθνικό μαχητικό αεροσκάφος έως το 2023 – Εγκαταλείπει την προσπάθεια για τα F-35

Ελληνοτουρκικά: Τις υποσχέσεις έχει αρχίσει ο Ερντογάν προς τον τουρκικό λαό προκειμένου να δει την δημοτικότητα του να ανεβαίνει ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες στην Τουρκία.

Μετά την ρητορική μίσους κατά της Ελλάδας, ο Ερντογάν υπόσχεται στους Τούρκους ένα νέο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος που θα στελεχώσει την αεροπορία της χώρας έως το 2023.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην γειτονική χώρα, Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά την προσπάθεια για την απόκτηση των F-35 και να επικεντρωθεί σε κάτι νέο.

Η συμφωνία της Τουρκίας με την Ρωσία για τους S-400 φαίνεται πως κόστισε ακριβά στον Ερντογάν αφού έβαλε φρένο στην αγορά των F-35 από τις ΗΠΑ.

Στόχος της Τουρκίας ήταν τα πρώτα F-35 να ήταν στη διάθεση τους εντός του 2021 και μέχρι το 2029 να είχαν φτάσει τα 100 στον αριθμό, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της στον αέρα.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα γίνει ποτέ με την Τουρκία να επικεντρώνεται πλέον στην κατασκευή ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους το οποίο σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο θα είναι έτοιμο το 2023 ενώ άμεσα θα κάνει και την πρώτη του πτήση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ερντογάν, σύντομα το αεροσκάφος θα είναι διαθέσιμο για έκθεση προς το κοινό ενώ μέσα στο 2025 αναμένεται να πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο εμπάργκο όπλων, αποτυπώνοντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην προσπάθεια της Τουρκίας για την ενίσχυση του οπλικού της συστήματος.

Τίποτα από όσα ζήτησε η Τουρκία δεν της δόθηκαν όμως εκείνη κατάφερε να φτιάξει τα δικά της μέσα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, είπε ο Ερντογάν στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα του προς τον λαό της χώρας του.

Με αυτόν τον τρόπο απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη της Τουρκίας να φανεί επικοινωνιακά καθώς βλέπει την Ελλάδα να ενισχύεται και να φέρνει τα πάνω κάτω στα Ελληνοτουρκικά, αλλάζοντας τα δεδομένα που ήξερε και φέρνοντας τον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν υπόσχεται εθνικό μαχητικό αεροσκάφος έως το 2023 – Εγκαταλείπει την προσπάθεια για τα F-35», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.