ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη νίκη των φοιτητών: το Πάντειο Πανεπιστήμιο υιοθετεί τα αιτήματά τους

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, το Πάντειο Πανεπιστήμιο "άκουσε" τις προτάσεις των φοιτητών και της ΠΑΣΠ
Μεγάλη νίκη των φοιτητών: το Πάντειο Πανεπιστήμιο υιοθετεί τα αιτήματά τους

Σαν μια μεγάλη νίκη των φοιτητών μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την εξέλιξη που είχε η επιστολή που έστειλε η ΠΑΣΠ στο υπουργείο παιδείας. Η επιστολή, την οποία είδατε στο sportime.gr, καλούσε την Υπουργό να δει προσεκτικά το θέμα της ασφάλειας των φοιτητών με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων πάνω στην έξαρση της πανδημίας.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστήμιου κοινοποίησε μια ενημέρωση που – κόντρα στο επικίνδυνο και υψηλού ρίσκου χαμηλό άνοιγμα που σχεδιάζει το υπουργείο, ζητά να παρθούν μέτρα. Μάλιστα τα μέτρα τα οποία προτείνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο βασίζονται στο αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΣΠ λίγες ώρες πριν.

Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κινητοποίηση. Το σίγουρο είναι ότι οι φοιτητές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ρισκάρουν την υγεία τους και κυρίως την υγεία των δικών τους ανθρώπων προσερχόμενοι στα πανεπιστήμια με λογική «ανοσία αγέλης». Και ευτυχώς σε αυτή τους την ανησυχία τα πανεπιστήμια φαίνεται ότι θα σταθούν στο πλευρό τους. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνει στο τέλος και η Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Πάντειου Πανεπιστημίου εδώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεγάλη νίκη των φοιτητών: το Πάντειο Πανεπιστήμιο υιοθετεί τα αιτήματά τους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.