ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ολυμπιακός: Η ανάλυση της κατάρρευσης του δευτέρου ημιχρόνου

Τα συμπτώματα που είχε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ ήταν ίδια με αυτά της Κωνσταντινούπολης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Ολυμπιακός: Η ανάλυση της κατάρρευσης του δευτέρου ημιχρόνου

Ήταν σα να βρίσκεται ο Ολυμπιακός μπροστά από έναν καθρέπτη και να κοιτάζει την εικόνα που είχε στην Κωνσταντινούπολη και στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε.

Ίσως μάλιστα να ήταν ο Ολυμπιακός ακόμα πιο νωθρός στο Τελ Αβίβ. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο όπως και τα συμπτώματα αν και είναι αλήθεια ότι στην Πόλη μείναμε στα 12/18 τρίποντα της Φενέρμπαχτσε στο δεύτερο ημίχρονο ενώ στην έδρα της Μακάμπι έχουμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Τα λάθη.

Πως σας φαίνεται, για παράδειγμα το γεγονός ότι σε 36’31’’ συνολικά στον αγώνα, η Μακάμπι δεν έκανε ούτε ένα λάθος; Κι αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης αφού μάλιστα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι:

-Έκανε το πρώτο της λάθος ενώ πέρασαν 11’33’’ μετά την έναρξη του αγώνα.

-Με 4’58’’ για το τέλος του ημιχρόνου (σε διάστημα 3’25’’ από όταν καταγράφηκε το πρώτο «turnover») είχε φτάσει στα 3. Για να ξανακάνει λάθος πέρασαν ενάμιση δεκάλεπτο (τα τελευταία πέντε λεπτά του δευτέρου και όλο το τρίτο) και σχεδόν όλο το τέταρτο! Το επόμενο φάουλ της Μακάμπι έγινε μετά από 23’04’’αγωνιστικά λεπτά και 1’54’’ πριν το τέλος του αγώνα.

-Αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Μακάμπι εκτός του ότι τελείωσε τον αγώνα με μόλις 4 λάθη, συνολικά για 36’31’’ δεν έκανε ούτε ένα λάθος. Και μάλιστα είχε μόλις ένα στο δεύτερο ημίχρονο, όπως προαναφέραμε με 1’54’’ για το τέλος της αναμέτρησης!

Το δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού στους τελευταίους δύο αγώνες του με Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι είναι σοβαρό θέμα ανάλυσης αφού πρόκειται για ολοκληρωτική κατάρρευση. Ή, αν προτιμάτε, για μηδενική αντίδραση απέναντι στον αντίπαλο.

Το ότι σε δύο αγώνες ο Ολυμπιακός απλώς παρακολουθεί το πάρτι του αντιπάλου είναι θέμα προς διερεύνηση. Προσέξτε.

Στους δύο προαναφερόμενους αγώνες και σε ό,τι αφορά στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει εικόνα καταστροφής.

Ο πίνακας είναι ενδεικτικός

Το καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο: Οι αντίπαλοι

Το καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο: Ο Ολυμπιακός

Στους παραπάνω πίνακες διακρίνονται αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για το δεύτερο ημίχρονο των τελευταίων δύο αγώνων:

Ολυμπιακός σουτάρει με τρομερά ποσοστά: ‘Εχει 89% στα δίποντα με μόνο δύο άστοχα σε 18 προσπάθειες. Στα τρίποντα ήταν εξαιρετικό το ποσοστό του στην Κωνσταντινούπολη αλλά όχι στο Τελ Αβίβ.

-Η μεγάλη διαφορά; Προσέξτε τα λάθη: Οχτώ περισσότερα κατά μέσο όρο από τους αντιπάλους (που κάνουν ΜΟΛΙΣ 3) και μαζί ο πολύ σημαντικός αριθμός στα κλεψίματα (6,5)!

-Βεβαίως το παθητικό των 51 πόντων με το 63% στα τρίποντα των αντιπάλων αλλά και τις 12 ασίστ που έχουν κατά μέσο όρο είναι εξίσου σημαντικό.

Θα προχωρήσουμε, λοιπόν στην επόμενη στατιστική κατηγορία που ονομάζεται «πόντοι από λάθη αντιπάλου». Εδώ υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια

Λάθη από πόντους αντιπάλου στους τελευταίους δύο αγώνες

Ο πίνακας λοιπόν μας φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός δέχεται τους 23 από τους 41 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο των δύο τελευταίων του αγώνων, εξαιτίας των λαθών του. Αναφερόμαστε σε ένα ποσοστό περίπου 56% που βέβαια είναι πολύ μεγάλο. Και ταυτόχρονα ενδεικτικό της κατάρρευσης του Ολυμπιακού παρά τα σπουδαία ποσοστά του στα σουτ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Η ανάλυση της κατάρρευσης του δευτέρου ημιχρόνου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College