ΚΟΣΜΟΣ

F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας – Δείτε το αμερικανικό στελθ να επιπλέει

Τα συντρίμμια του F-35 βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και οι Αμερικανοί φοβούνται ότι τα μυστικά του μπορεί να πέσουν στα χέρια των Κινέζων.
F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας – Δείτε το αμερικανικό στελθ να επιπλέει

F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας οπου ένα αμερικανικό στελθ έπεσε στην θάλασσα και βυθίστηκε.

Το CNN International έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35C πάνω από το νερό.

Το οποίο δεν κατάφερε να προσνηωθεί στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson και βυθίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας - Δείτε το αμερικανικό στελθ να επιπλέει

Τώρα, οι Αμερικανοί αγωνίζονται με αντίπαλο τον χρόνο για να προλάβουν την Κίνα, η οποία φοβούνται ότι θέλει να φτάσει πρώτη στα συντρίμμια.

Πριν από λίγο καιρό, πάλι ένα μαχητικό F-35 έπεσε στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά την διάρκεια της απονήωσής του από το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth.

Τότε για περίπου δύο μήνες οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έψαχαν το μαχητικό, για να προλάβουν ρωσικά υποβρύχια που έπλεαν στην περιοχή.

Τα F-35C είναι τα νεότερα και πιο stealth αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Σχεδόν μια εβδομάδα έχει περάσει από το δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι.

Τα συντρίμμια του πολεμικού αεροσκάφους βρίσκονται σε διεθνή ύδατα και οι Αμερικανοί φοβούνται ότι τα μυστικά του μπορεί να πέσουν στα χέρια των Κινέζων.

Το πλησιέστερο αμερικανικό πλοίο απέχει από την περιοχή δέκα ημέρες.

Τα F-35 είναι συνδεδεμένα και με άλλα συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και αν η Κίνα αποκτήσει την τεχνολογεία συνδεσιμότητας των F-35, θα αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα.

Η πιο βαθειά και επιτυχημένη επιχείρηση ανάκτησης ναυαγίου, που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ήταν τον Μάιο του 2019, όταν οι ΗΠΑ βρήκαν και ανέβασαν στην επιφάνεια αεροπλάνο από βάθος 5.638 μέτρων στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Οι ΗΠΑ, αν δεν καταφέρουν να ανακτήσουν το μαχητικό υπάρχει η επιλογή να το καταστρέψουν με τορπίλες όμως δεν έχει ληφθεί ακόμα αυτή η απόφαση.

Πάντως, «η ανησυχία των ΗΠΑ για την πρόσβαση Κινέζων σε υψηλή τεχνολογία των Αμερικανών δεν είναι άσχετη με την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35», έλεγε στο Sportime υπό το καθεστώς της ανωνυμίας άνθρωπος που έχει γνώση των γεωπολιτικών εξελίξεων.

F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας – Δείτε το αμερικανικό στελθ να επιπλέει

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικα: Ένα βήμα πριν τον ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας – Κύπρου; – Αποκόβεται η Τουρκία

Ελληνοτουρκικα: Παίρνει το ισραηλινό Iron Dome ή το γαλλικό SAMP/T NG η Κύπρος και τους τρελαίνει όλους;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Νέο θρίλερ στην θάλασσα της Κίνας – Δείτε το αμερικανικό στελθ να επιπλέει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.