ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: «Εξέγερση» των πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ο Καναδάς εξεγείρεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Καναδάς: «Εξέγερση» των πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Καναδάς: Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές ανά τον κόσμο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον Covid-19 με τελευταίο παράδειγμα τον Καναδά, με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, στην Οτάβα, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Κυβέρνησης να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για να περάσει κανείς τα σύνορα Καναδά – ΗΠΑ.

Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χθες Κυριακή (30/1) χιλιάδες διαδηλωτές και οδηγοί φορτηγών έκλεισαν έναν διεθνή αυτοκινητόδρομο στο δυτικό τμήμα της χώρας προκειμένου να στείλουν το μήνυμα τους.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή φαίνεται πως προκάλεσε αναστάτωση στους Κυβερνώντες που αποφάσισαν να βγάλουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους της πόλης με στόχο να περιοριστεί αυτός ο τεράστιος όγκος των διαδηλωτών.

Καναδάς: «Εξέγερση» των πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Σύμφωνα με τα αιτήματα τους, οι πολίτες αναφέρουν πως με βάση τις νέες αποφάσεις που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από την είσοδο στις ΗΠΑ, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα καθώς πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πάνε στην δουλειά τους.

«Θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, θέλουμε να μπορούμε να επιλέγουμε και πάλι και θέλουμε ελπίδα και η κυβέρνηση μας τα έχει πάρει αυτά», ήταν ένα από τα σχόλια που έκαναν οι διαδηλωτές, υπερτονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον άδικο διαχωρισμό των ανθρώπων που αποφάσισε η Κυβέρνηση της χώρας.

Το τεράστιο κομβόι των φορτηγών, διέσχισε μάλιστα και άλλες  πόλεις του Καναδά εκτός από την Οτάβα με τις αρχές της χώρας να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους πως όλο και περισσότεροι πολίτες το ενισχύουν, με τη φωνή της αντίδρασης να γιγαντώνεται και να προκαλεί φόβο.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν πως ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν το Σάββατο σε μια μυστική τοποθεσία φοβούμενοι για τα όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καναδάς: «Εξέγερση» των πολιτών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.