ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου – Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας – Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Ο Κώστας Βαξεβάνης κινήθηκε νομικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημοσίου καταθέτοντας αγωγή.
Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου –  Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας – Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Αγωγή σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημοσίου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναφορικά με την στοχοποίηση των δημοσιογράφων από τον Πρωθυπουργό.

Με ομιλία του στην Βουλή, την Κυριακή (30/1), ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας βάζοντας στο στόχαστρο του τον δημοσιογράφο αλλά και συναδέλφους του, παρουσιάζοντας τους ως μια συμμορία του υποκόσμου, φανερώνοντας την ενόχληση του στα όσα αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης του Documento που πρόσφατα δήλωσε πως θα πάει εθελοντικά φυλακή για να ηρεμήσει ο Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά το κείμενο για την αγωγή έτσι όπως δημοσιεύθηκε στο Documento: 

«Ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών (σύμφωνα με το άρθρο 7 του Νόμου 4596/2019) “.

Ακόμη και πριν την θέσπιση της συγκεκριμένης διάταξης, την τελευταία φορά που Πρωθυπουργός και Υπουργός της ΝΔ από το βήμα της Βουλής μίλησαν για απατεώνες και υπόκοσμο, ενώ δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση, η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΔΑ για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας – Α. 6§2 ΕΣΔΑ (Υπόθεση Κώνστα κατά Ελλάδος, 53466/07).

Στην περίπτωση του Documento, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι και στενός φίλος και συνεργάτης του Φρουζή σύμφωνα με ανταλλαγέντα μεταξύ τους email που αποκάλυψε η εφημερίδα. Ο Μητσοτάκης είχε ψευδώς δηλώσει πως δεν γνωρίζει τον Φρουζή. Μετά την αποκάλυψη της μεταξύ τους σχέσης, ο Κώστας Βαξεβάνης και το Documento σύρθηκαν στα δικαστήρια και αθωώθηκαν αμετάκλητα, ενώ το δικαστήριο με την απόφασή του πιστοποίησε την μεταξύ τους σχέση. Αποδεικνύεται δηλαδή πως ο πρωθυπουργός έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis και υπερβαίνει το ρόλο του προκειμένου να χτυπήσει όσους τους οδήγησαν στη Δικαιοσύνη.

Ο πρωθυπουργός, είπε στη Βουλή (λίγες μέρες πριν ο δημοσιογράφος καταθέσει στον Ανακριτή)

“ Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά.”

Όχι μόνο υιοθέτησε τις κατηγορίες που αποδόθηκαν σε βάρος του Βαξεβάνη τις οποίες εξάλλου ο ίδιος με την ΝΔ προκάλεσε, αλλά παράλληλα τον συκοφάντησε και τον εξύβρισε, παραβιάζοντας ευθέως το τεκμήριο αθωότητάς του και προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς την Δικαιοσύνη να στραφεί περαιτέρω εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τον ως υπόκοσμο και συμμορία.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, εκτός του Μητσοτάκη, το Ελληνικό Δημόσιο είναι υπόλογο για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και γι’αυτό θα κατατεθεί αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια, αλλά προσωπικά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης και γι αυτό θα κατατεθεί αγωγή εναντίον του ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Κώστας Βαξεβάνης: Πρωτοσέλιδο «χαστούκι» της ΕφΣυν στον Μητσοτάκη για τη δίωξη του δημοσιογράφου

Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου - Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας - Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο

Επίσης για σωρεία παραβιάσεων που έλαβαν χώρα σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη θα ασκηθεί προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Την ίδια στιγμή, πρωτοσέλιδο «χαστούκι» δημοσίευσε και η ΕφΣυν για τον Μητσοτάκη και τη δίωξη Βαξεβάνη σχολιάζοντας το γεγονός ότι η Κυβέρνηση διώκει δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν την αλήθεια, και φιμώνει ευθέως βουλευτή που επιχείρησε να μιλήσει για το σκάνδαλο Novartis από το βήμα της Βουλής.

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Κώστας Βαξεβάνης: Αγωγή κατά Μητσοτάκη και Δημοσίου – Καταστρατήγησε το τεκμήριο της αθωότητας – Παρουσίασε δημοσιογράφους ως υπόκοσμο».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία