ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός 86-60 : Εφιάλτης διαρκείας

Η Μπαρτσελόνα είναι σαφώς ανώτερη ομάδα αλλά το πρόσωπο που έβγαλε ο Παναθηναϊκός είναι αδικαιολόγητο
Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός 86-60 : Εφιάλτης διαρκείας

Ούτε καν τον minimum στόχο της αξιοπρεπούς παρουσίας δεν έπιασε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μπαρτσελόνα η οποία έκανε πάρτι άνευ αντιπάλου

Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Euroleague ο Παναθηναϊκός έγινε εύκολη λεία (86-60) κι επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς να έχει «κερδίσει» ουσιαστικά τίποτα. Οι «πράσινοι» έζησαν έναν εφιάλτη, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν δεν χρησίμευσαν ούτε για προπόνηση στην Μπαρτσελόνα. Ήταν τόσο εύκολος κι άνετος ο τρόπος που σκόραραν οι Καταλανοί που ήταν σα να μην έχουν αντίπαλο στο γήπεδο.

Οι απουσίες των Νέντοβιτς- Παπαπέτρου στο ούτως ή άλλως ελλειμματικό σε ποιότητα «πράσινο» ρόστερ αποτελούν δικαιολογία, όπως και η διαφορά δυναμικής. Όμως κανείς δεν είχε μεγαλύτερη απαίτηση από τους «πράσινους» από το να φανούν αξιόμαχοι. Κι αυτό δεν το πέτυχαν.

Τα 5 λάθη του Παναθηναϊκού στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα, δημιούργησαν πολύ δύσκολες συνθήκε. Η πίεση της Μπαρτσελόνα δημιούργησε προβλήματα στους «πράσινους» στην κυκλοφορία της μπάλας (10-5 στο 3’) αλλά στη συνέχεια επήλθε ηρεμία.

Οι πολύ καλές συνεργασίες με αποδέκτη τον Παπαγιάννη είχαν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλεπτου (17-15). Τα 7 λάθη των «πράσινων» όμως ήταν πολύ μεγάλος αριθμός όπως και τα 4 επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα που πάντως δεν πόνεσαν κυρίως εξαιτίας της αστοχίας των γηπεδούχων (8/19 σουτ) απέναντι στην ελληνική άμυνα.

Εννέα συνεχόμενοι πόντοι του Έξουμ έφεραν την Μπαρτσελόνα σε αλλαγή ρυθμού και στο 26-17 στο 12’30’’ενώ ο Παπαγιάννης εξακολουθούσε να είναι η μόνη αξιόπιστη επιθετική έκφραση. Στα μισά της δεύτερης περιόδου κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει τα 12 λάθη η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 30-17 ενώ η κατάσταση άρχισε να γίνεται εφιαλτική με το σκορ στο 41-21 στο 18’.

Το ημίχρονο έφερε την Μπαρτσελόνα στο 45-25 με επιμέρους 28-10 στη δεύτερη περίοδο. Στο ίδιο διάστημα ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις ένα ριμπάουντ (!) ενώ η Μπαρτσελόνα πήρε 10 ενώ μέσα σε ένα 20λεπτο οι «πράσινοι» είχαν συνολικά 13 λάθη! Το ότι είχαν δεχτεί 45 πόντους χωρίς να έχουν φτάσει καν τα 5 ομαδικά φάουλ σε κανένα από τα δύο δεκάλεπτα είναι αντιπροσωπευτικό της soft νοοτροπίας τους.

Στα μισά της 3ης περιόδου η κατάσταση είχε ξεφύγει τελείως (58-32) και ο Παναθηναϊκός δεν αντιδρούσε. Η Μπαρτσελόνα μάλιστα είχε κατεβάσει στροφές αλλά και πάλι ήταν πολύ ψηλά και οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να κοιτάξουν.

Η συνέχεια δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε ένα στόχο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα»: Να φανεί αξιόμαχος και να κάνει μια καλή εμφάνιση ώστε να μην πάει εντελώς χαμένη η βραδιά. Δεν κατάφερε να το προσεγγίσει αυτό ούτε στο ελάχιστο.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 4, Έξουμ 12, Σανλί 8, Μαρτίνεθ 4, Σμιτς 5, Χέις 14, Λαπροβίτολα 5, Κούριτς 5, Γιοκουμπάιτις 9, Μίροτιτς 9, Νάτζι 4, Καλάθης 7

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Μέικον 12, Παπαγιάννης 18, Μποχωρίδης 7, Καββαδάς 2, Κασελάκης 3, Γουάιτ 9, Γιόβιτς 2, Έβανς 2, Μαντζούκας 1, Σαντ Ρος 4

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός 86-60 : Εφιάλτης διαρκείας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College