ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Κάτσικας: Άγρια δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο!

Σοκαριστική είδηση από το Κάιρο, όπου δολοφονήθηκε ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Κατσίκας.
Νίκος Κάτσικας: Άγρια δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο!

Αδιανόητη είδηση από το Κάιρο, αφού όπως έγινε γνωστό ο Έλληνας δημοσιογράφος, Νίκος Κάτσικας, δολοφονήθηκε.

Αυτό αναφέρουν τα αιγυπτιακά Μέσα, με όλες τις ενδείξεις να επιβεβαιώνουν τα όσα λέγονται, αφού εντοπίστηκε από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κάτσικας ήταν για αρκετές μέρες αγνοούμενος και όταν βρέθηκε, αποδείχθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από ένα μαχαίρι.

Οι αρχές έχουν αρχίσει τις έρευνες και μάλιστα ήδη έχει συλληφθεί ένας διανομέας, που φέρεται να ήξερε καλά τον Έλληνα δημοσιογράφο.

Κίνητρο του δράστη φαίνεται ότι ήταν η ληστεία, αλλά ακόμα δεν έχουν εξεταστεί όλες οι συνθήκες για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Ποιος ήταν ο Νίκος Κάτσικας;

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Νίκος Κατσίκας: Άγρια δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νίκος Κάτσικας: Άγρια δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.