ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Novavax: Δεν μπορεί να χορηγηθεί ως τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν

Το εμβόλιο της Novavax θα αφορά μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.
Εμβόλιο Novavax: Δεν μπορεί να χορηγηθεί ως τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν

Εμβόλιο Novavax: Ανατρεπτικές είναι οι εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της εταιρείας Novanax που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς πολίτες στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες δεν θα μπορεί να χορηγηθεί ως τρίτη δόση.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη παραλαβή των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του Covid-19 αναμένεται να γίνει από τον επόμενο μήνα όμως σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως δεν μπορεί το Novanax να χορηγηθεί ως τρίτη αναμνηστική δόση.

Την είδηση αυτή γνωστοποίησε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το εμβόλιο αφορά όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και παραμένουν επιφυλακτικοί.

Μάλιστα, τόνισε πως η παραλαβή θα γίνει τον Μάρτιο και θα ενταχθεί άμεσα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ενώ όπως δήλωσε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, το συγκεκριμένο εμβόλιο βασίζεται πάνω σε μια παλαιότερης γενιάς τεχνοτροπία που εντοπίζεται στο 1980.

Σε βάθος χρόνου αναμένεται να παραλάβει η χώρα μας προς χορήγηση για τους πολίτες 474.000 δόσεις ενώ η πρώτη παραλαβή θα αφορά 168.000 και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του εμβολίου, μπορεί να συντηρηθεί σε ψύξη για 9 μήνες ενώ εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις με την δεύτερη να γίνεται έπειτα από 28 ημέρες.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί πως η προστασία που παρέχει το εμβόλιο της Novanax ξεκινάει από τις 14 ημέρες μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης.

Δείτε τα όσα είπε για το εμβόλιο της Novanax ο Μάριος Θεμιστοκλέους:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Novavax: Δεν μπορεί να χορηγηθεί ως τρίτη δόση – Ποιοι μπορούν να το κάνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.