ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Παναγία Σουμελά: Καμία ντροπή! Τη βεβηλώνουν ξανά οι Τούρκοι!

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που αναφέρεται στην Παναγία Σουμελά
Παναγία Σουμελά: Καμία ντροπή! Τη βεβηλώνουν ξανά οι Τούρκοι!

Παναγία Σουμελά: Η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να συνετιστεί και, πρωτίστως, να σεβαστεί το χριστιανικό μνημείο και ορθόδοξο μοναστήρι.

Πόσο μακρινός φαντάζει ο Ιούνιος του 2010, όταν το γειτονικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να τελεστεί στη μονή η λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά ύστερα από 88 έτη και συγκεκριμένα τη Μικρασιατική Καταστροφή, που το μοναστήρι λειτούργησε ξανά ως εκκλησία, καθώς τα τελευταία χρόνια είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Δυστυχώς, με όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με όσα συνέβησαν στην Αγιά Σοφιά αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2020, η γειτονική χώρα φανέρωσε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο.

Πρώτα video clip, μετά χολιγουντιανά γυρίσματα στην Παναγία Σουμελά

Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες από το video clip που στήθηκε.

Αναφερόμαστε στον ιερό αυτό χώρο για:

  • τον απανταχού Ελληνισμό
  • την Ορθοδοξία

Το event σκαρώθηκε από έναν Τούρκο DJ, ονόματι Αχμέτ Σεντερτσί, ο οποίος αν κρίνει κανείς από τις σχετικές δηλώσεις του, δεν μετάνιωσε για τη διεξαγωγή του.

Προφανώς έγινε μεγάλος ντόρος στα social media με την απόφαση να πραγματοποιηθεί πάρτι στο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, όμως, αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τη γειτονική χώρα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να κλείνει συμφωνίες στα Εμιράτα, ωστόσο την ίδια ώρα η έλλειψη σεβασμού παραμένει.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές δίνουν άδεια στο Χόλιγουντ να γυρίσει ταινία από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο προϋπολογισμός του φιλμ ανέρχεται στα 150.000.000 δολάρια, όπως αναφέρουν τα Μέσα της γειτονικής χώρας.

Η εταιρεία παραγωγής έχει εξασφαλίσει όλες σχεδόν τις άδειες και περιμένει μία τελευταία έγκριση από τη Νομαρχία στην Τραπεζούντα.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναγία Σουμελά: Καμία ντροπή! Τη βεβηλώνουν ξανά οι Τούρκοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.