CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τη Λίβερπουλ απέναντι στην Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε στο 90′ τη Σάλτσμπουργκ!

Η Λίβερπουλ πήρε μεγάλο αέρα πρόκρισης κόντρα στην Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου δεν άφησε τη Σάλτσμπουργκ να πάρει αυτό που άξιζε.
Champions League: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τη Λίβερπουλ απέναντι στην Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε στο 90′ τη Σάλτσμπουργκ!

Champions League: Με Φιρμίνο και Σαλάχ, η Λίβερπουλ νίκησε στο Μιλάνο την Ίντερ και έδειξε ποιος είναι το μέγα φαβορί για τα προημιτελικά.

Η γνώση είναι πολύτιμη. Η γνώση κατακτάται με το χρόνο. Χτίζεται. Την έχει ως κεκτημένο η Λίβερπουλ και γι’ αυτό έχει πια στα χέρια της ξεκάθαρο σκορ πρόκρισης (2-0). Παρότι η ισορροπία ήταν η λέξη-κλειδί στο πρώτο 45λεπτο. Αποτυπώθηκε σχεδόν σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, στη μαχητικότητα επίσης. Η κεφαλιά του Μανέ στο 14’ (ελάχιστα άουτ) ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, το δοκάρι του Τσαλχάνογλου στο 16’ μια ακόμα μεγαλύτερη. Αλλά γενικώς ήταν «στα ίσα».

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα. Κάπως έτσι δεν πήγε παραπέρα από την ώρα παιχνιδιού η συμμετοχή του Χάρβεϊ Έλιοτ. Το 2018, 14 χρονών teenager, έβγαζε φωτογραφίες στο Κιέβου, δίπλα στον πατέρα του – είχαν πάει εκεί για τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την αγαπημένη τους Λίβερπουλ. Και χθες έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με τους «ρεντς», στο «Μεάτσα». Living the dream, καταπώς το λένε στην πατρίδα του.

Champions League: Η τριπλή αλλαγή που άλλαξε το ντεκόρ του αγώνα

Ήταν, πάντως, ένας από τους τρεις που έβγαλε μαζεμένους ο Γιούργκεν Κλοπ αναζητώντας ένα δυνατό ταρακούνημα στο παιχνίδι της ομάδας του. Πέτυχε. Η ενέργεια πλημμύρισε τους παίκτες με τα κόκκκινα. Παρότι η πρώτη εικόνα ήταν παραπλανητική, στα καπάκια γαρ, ο Τζέκο σκόραρε, άλλο αν δεν μέτρησε ποτέ ως οφσάιντ.

Στο 63’ ο Σκρίνιαρ πρόλαβε και έβαλε την προβολή, διαφορετικά ο Ντίας θα είχε κάνει σεφτέ με την κόκκινη φανέλα. Είχαν αλλάξει οι συσχετισμοί, ήταν φανερό. Και τελικά η… πιο χρυσή αλλαγή του Γερμανού κόουτς είχε γίνει νωρίτερα. Στο ημίχρονο.

Ήταν ο Φιρμίνο. Η γυριστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου ήταν αυτή που όρισε τις λέξεις της αφήγησης. Που μετέτρεψε τη Λίβερπουλ στο απόλυτο φαβορί για να βρεθεί στα προημιτελικά του Champions League. Ο Σαλάχ λίγο μετά, το έκανε πιο λιανά, η ψυχολογία ήταν πια ξεκάθαρα με τον έναν εκ των δύο του γηπέδου, όπως και η αποτελεσματικότητα.

Δεν ήταν καλύτερη της Ίντερ η Λίβερπουλ αν το δουμε συνολικά. Αλλά η διαφορά τεχνογνωσίας μίλησε. Ηχηρά.

ΙΝΤΕΡ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2

ΣΚΟΡΕΡ: 75′ Φιρμίνο, 83′ Σαλάχ

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (88′ Ρανόκια), Μπαστόνι (90’+1′ Ντιμάρκο), Ντούμφρις (80′ Ντάρμιαν), Πέρισιτς, Βιδάλ (89′ Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λαουτάρο (70’ Αλέξις Σάντσες), Τζέκο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο (86′ Μίλνερ), Φαμπίνιο (59’ Χέντερσον), Έλιοτ (60’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ζότα (46’ Φιρμίνο), Μανέ (59’ Ντίας).

 

 

 

Champions League: Η Μπάγερν είναι… Μπάγερν και η Σάλτσμπουργκ το έμαθε με το σκληρό τρόπο

Τα γράφαμε πριν λίγο καιρό στο Sportime ότι η πρωτάρα σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης Σάλτσμπουργκ είναι η καλύτερη ομάδα των «16». Λόγω του παραδείγματος «βήμα-βήμα, λίγο λίγο και τελικά πολύ» που εκφράζει ως δρόμο για την ευτυχία, την επιτυχία.

Και να που ήρθε το πρώτο ματς με την Μπάγερν Μονάχου να δώσει ακόμα μια έκφανση του πόσο καλά τα κάνουν τα πράγματα εκεί σε αυτό το κομμάτι της Αυστρίας! Της πρώτης  εκπροσώπου από τη χώρα που φτάνει ως εδώ στη διοργάνωση. Αλλά δυστυχώς γι’ αυτή, απέναντι είναι μια ομάδα που δεν έχει ταίρι στην κουλτούρα άρνησης της ήττας. Και έστω στο 90′, ο Κομάν απέτρεψε μια ήττα που θα πονούσε πολύ το θηρίο (1-1).

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν εγκατέλειψε το 4-1-4-1 με το οποίο η ομάδα του εκτέθηκε άσχημα από την Μπόχουμ (4-2) και δεν άφησε αυτή τη φορά μόνο του τον Κίμιχ στο κέντρο να τρέχει (και να μην φτάνει). Δεν θυσίασε πάντως επιθετικό, αλλά αμυντικό για να βρει ισορροπία στη μεσαία γραμμή. Με διάταξη 3-4-2-1 και τους Γκνάμπρι, Κομάν στις πλευρές (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).

Η ατυχία με τον τραυματισμό και την αναγκαστική, πρόωρη αποχώρηση του Οκαφόρ έγινε η ευτυχία του 21’! Ήταν η αλλαγή, ο Αντάμου, που με ένα τέλειο σουτ έστειλε την μπάλα σε σημείο που ο Ούλραϊχ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα – ο Νόιερ ίσως, αλλά ο Νόιερ δεν ήταν εκεί (τραυματίας). Η ταχύτητα του Αντεγέμι και η καθοριστική παρέμβαση-ασίστ του Άαροσον έστρωσαν το δρόμο.

Το κοντέρ τελικά δεν σταμάτησε να μετρά

Για ακόμη μια φορά φέτος, οι Βαυαροί πιάστηκαν να πελαγοδρομούν αμυντικά. Με τον αργοκίνητο Ζίλε (θα φύγει το καλοκαίρι για Ντόρτμουντ, να θυμίσουμε) και τον συχνά ασταθή Παβάρ, να εκτίθενται.

Το α’ ημίχρονο ήταν πολύ κακό για το κλαμπ του Μονάχου. Περιμέναμε, «απαιτούσαμε» αντίδραση. Στο 73′ και στο 76’ δύο μεγάλες στιγμές, ήταν μεν κάτι, αλλά όχι αρκετό. Στο 80′ η Σάλτσμπουργκ άγγιξε το 2-0, αλλά πρώτα ο Ούλραϊχ σε σουτ του Αντεγέμι και μετά ο Παβάρ πάνω στη γραμμή στην προσπάθεια του Αντάμου, απέτρεψαν το 2ο γκολ.

Μία και μόνο φορά έχει χάσει η Μπάγερν από αυστριακή ομάδα. Πριν από 55 χρόνια (Ραπίντ Βιέννης). Φαινόταν πως το κοντέρ θα σταματούσε. Στο 90′ όμως, στο τσακ, ο χρόνος  συνέχισε να μετράει υπέρ της…

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 1-1

ΣΚΟΡΕΡ: 21’ Αντάμου – 90′ Κομάν

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ματίας Γιάισλε): Κεν, Κρίστενσεν, Σόλετ, Βέμπερ, Ούλμερ, Καπάλδο, Καμαρά, Άαρονσον, Ζάιβαλντ (80′ Σούσιτς), Οκαφόρ (12’ Αντάμου), Αντεγέμι (87′ Κίεργκααρντ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Ούλραϊχ, Παβάρ, Ζιλέ, Ερνταντέζ, Γκνάμπρι (77′ Τσουπό-Μοτίνγκ), Κίμιχ, Μίλερ, Τολισό (80′ Ζάμπιτσερ), Κομάν, Σανέ, Λεβαντόφσκι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τη Λίβερπουλ απέναντι στην Ίντερ, η Μπάγερν Μονάχου ισοφάρισε στο 90′ τη Σάλτσμπουργκ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.