STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0: Θα φανεί στο «ταμείο» αν είναι συν ή μείον! (vids)

Από ένα βαθμό πήραν στη Νεάπολη, Ιωνικός και ΟΦΗ. Εξαιρετικός Επασί
Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0: Θα φανεί στο «ταμείο» αν είναι συν ή μείον! (vids)

Ιωνικός ΟΦΗ: Ιωνικός και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στη Νεάπολη και πήραν από έναν βαθμό. Αν ήταν αρκετός θα φανεί στο φινάλε!

Το ήθελαν και οι δύο. Το έδειξαν εμπράκτως στο δεύτερο ημίχρονο κυρίως, αλλά έμειναν στο 0-0. Ιωνικός και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, σε ένα παιχνίδι με δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα και πήραν από έναν βαθμό. Αν είναι αρκετός, θα φανεί όταν κάνουν… ταμείο.

Ο… ξεκούραστος Ιωνικός, αφού οι Νικαιώτες δεν είχαν υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, ξεκίνησε με Χουτεσιώτη, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνο, Μύγα, Ντάλσιο, Κιάκο, Άοσμαν, Ρομαό, Κάνιας, Μάντζη. Σχήμα χωρίς καθαρό εξτρέμ από τον Δημήτρη Σπανό με τους Καμπράλ, Ματσούκα, Πλατέλλα στον πάγκο και τον Λενίς εκτός αποστολής.

11άδα χωρίς Λάμπρου, αλλά με Μεγιάδο και Νέιρα που δεν έπαιξαν στο Περιστέρι, λόγω τιμωρίας ο ΟΦΗ. Οι δύο Αργεντίνοι αντικατέστησαν του τραυματίες Ντε Γκουζμάν και Τοράλ, ενώ νέα πρόσωπα στην 11άδα και οι Ντουρμισάι, Μαρινάκη, με τον τελευταίο να παίρνει τη θέση του Ουές.

Μετά το 10′ γίνεται απειλητικός ο Ιωνικός, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση. Μια πίεση διαρκείας στα καρέ του Επασί με τρία κόρνερ, μια κεφαλιά – εύκολη για τον Επασί – του Ρομαό και να «σκοτωμένο» μακρινό σουτ του Μάντζη.

 

Το λάθος του Χουτεσιώτη και η… ορθή επανάληψη!

Από τα ελάχιστα που έχει κάνει φέτος, αλλά «χοντρό», όχι όμως και μοιραίο. Στο 21′ ο Χουτεσιώτης προσπάθησε να διώξει, δίνοντας τη μπάλα στον Φελίπε, αυτός βρήκε τον Τσιλιανίδη, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση, έδιωξαν σε κόρνερ οι γηπεδούχοι!

Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού εξιλεώνεται για το λάθος του, δύο λεπτά αργότερα, όταν νίκησε τον Ντουρμισάι σε τετ-α-τετ!
Το πρώτο ημίχρονο τελειώνει, με ένα ακομα σουτ του Μάντζη που μπλόκαρε ο Επασί στο 45′ και με ελάχιστες στιγμές άξιας αναφοράς, οι οποίες προήλθαν κυρίως από ατομικά λάθη και «στημένες» μπάλες.




 

Παραλίγο αυτογκόλ!

Με ευκαιρία του Ιωνικού αρχίζει το δεύτερο 45λεπτο στη Νίκαια, όταν από σέντρα του Βαλεριάνου, ο Μπαλογιάννης στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα «αναγκάζει» τον Επασί σε μια κομβικής σημασίας απόκρουση, αφού η μπάλα είχε χαράξει ρότα προς τα δίχτυα της εστίας των Κρητικών.




Κρατάει ξανά το μηδέν ο Επασί!

Ο Ιωνικός ψάχνει περισσότερο το γκολ μετά την είσοδο του Τουράμ και απειλεί με τον βραζιλιάνο φορ στο 65′, αλλά ο Επασί αποκρούει την κεφαλιά του. Ο ΟΦΗ απαντάει στο 67′ με το σουτ του Μπαλογιάννη και τον Χουτεσιώτη να διώχνει δύσκολα. Νέα τελική οι γηπεδούχοι με τον Βούρο να σταματάει το σουτ του Ντάλσιο, δύο λεπτά αργότερα.

Οσες ευκαιρίες δεν είχε το πρώτο ημίχρονο, είχε το πρώτο μισό του δευτέρου. Ο ΟΦΗ απειλεί με φάουλ του Γκαγιέγος στο 74′, ο Χουτεσιώτης αν και έδειξε αρχικά να αιφνιδιάζεται, κράτησε ανέπαφη την εστία του!

Και πάλι ο Επασί στις καθυστερήσεις, κρατάει το μηδέν στην κεφαλιά του Μάναλη, ενώ στην επόμενη φάση ο Μαρινάκης στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ με διαγώνιο συρτό σουτ.

Το ματς πάνω – κάτω μέχρι το τέλος του, αλλά χωρίς να αλλάξει το 0-0.

 

Ιωνικός – ΟΦΗ – Η κάρτα του αγώνα

Mvp: Κομβικές και καθοριστικές οι επεμβάσεις του Επασί. Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την εστία σε τουλάχιστον τρεις καλές στιγμές των γηπεδούχων.

Up: Ντάλσιο. Ο μέσος του Ιωνικού κάνει εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ανασταλτικά και είναι και πηγή κινδύνων, στο επιθετικό κομμάτι στην επανάληψη.

Down: Ο Σάντσες. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο κεντρικός αμυντικός του Ιωνικού έγινε αποδέκτης των παραπόνων του Δημήτρη Σπανού, ουκ ολίγες φορές.

Διαιτητής: Αγγελος Ευαγγέλου. Στο 26′ ο Άοσμαν χτυπάει εκτός φάσης τον Μαρινάκη. Ο διαιτητής δεν το είδε, ο Φωτιάς που ήταν VAR δεν παρενέβη, αφού το μακάρισμα ήταν μέτριας έντασης και για κίτρινη κάρτα, η οποία όμως δεν δόθηκε στον μέσο του Ιωνικού. Στο 58′ ο Ιωνικός ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Ντάλσιο. Ο Ευαγγέλους θεώρησε (σωστά) οτι ο Βούρος δεν ανατρέπει τον μέσο του Ιωνικού. Στο 74′ ο Λάμπρου ανατρέπεται, οι γηπεδούχοι ζήτησαν να δοθεί πέναλτι, ο ρέφερι έδωσε φάουλ, με τον VAR να επιβεβαιώνει οτι μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής. Στο τέλος του αγώνα, ο Νέιρα εσκεμμένα έσπρωξε τον διαιτητή για να πάρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί.




Σκόρερ:-

Κίτρινες: Mάντζης, Ντάλσιο – Μαρινάκης, Νέιρα, Φελίπε

Κόκκινες: 90+4′ Νέιρα

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντσες, Κάνιας (84′ Πλατέλλας), Ντάλσιο, Άοσμαν, Κιάκος (55′ Τουράμ), Μάντζης (77′ Μάναλης).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Eπασί, Γιαννούλης, Βούρος, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Νέιρα, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντουρμισάι (31′ Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (71′ Τσιλιανίδης), Φελίπε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωνικός – ΟΦΗ 0-0: Θα φανεί στο «ταμείο» αν είναι συν ή μείον! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!