ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους – Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε Γάλλους και Γερμανούς για την απόφασή του να αναγνωρίσει τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα κράτη.
Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους – Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους και αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Με διάγγελμά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενημέρωσε για την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αποσχισμένων περιοχών της Ουκρανίας,  Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Οι περιοχές αυτές ελέγχονται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα απαιτεί από τις αρχές του Κιέβου «να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες, <...> διαφορετικά, όλη η ευθύνη για την πιθανή συνέχιση της αιματοχυσίας θα βαρύνει αποκλειστικά τη συνείδηση ​​του καθεστώτος που κυβερνά στο έδαφος της Ουκρανίας», αναφέρει το Ria Novosti.

Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Ουκρανία θα χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για το ΝΑΤΟ για να χτυπήσει τη Ρωσία, «την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει ορίσει ως κύριο αντίπαλό της».

«Θα ξεκινήσω με το γεγονός ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, πιο συγκεκριμένα, τη μπολσεβίκικη, κομμουνιστική Ρωσία. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την επανάσταση του 1917, και ο Λένιν και οι συνεργάτες του το έκαναν με πολύ αγενή τρόπο απέναντι στην ίδια τη Ρωσία – διαχωρίζοντας, αφαιρώντας από αυτήν μέρος των δικών της ιστορικών εδαφών. Φυσικά, κανείς δεν ρώτησε για τίποτα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζούσαν εκεί», σημείωσε στην αρχή του διαγγέλματός του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε Γάλλους και Γερμανούς για την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους - Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Υπό το πρίσμα των συγκεκριμένων εξελίξεων συνεδριάζει εκτάκτως το ελληνικό ΚΥΣΕΑ, την Τρίτη, στις 09:30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντικείμενο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, μετά την αναγνώριση από την Ρωσίας της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Την ίδια ώρα και ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας στο Παρίσι, λόγω των εξελίξεων.

Πανηγυρισμοί από τους ρωσόφωνους σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ τα οποία αποτελούν το 13% του εδάφους της Ουκρανίας.

Με την απόφαση του Ρώσου προέδρου για αναγνώριση των περιοχών αυτών η Ρωσία αποκτά την δυνατότητα να επέμβει για να προστατέψει τους ρωσόφωνους κατοίκους.

Nωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε υποσχεθεί «μια ταχεία και σταθερή απάντηση» από τις ΗΠΑ, τους συμμάχους και τους εταίρους της, εάν η Ρωσία αναγνωρίσει τις αποσχισμένες περιοχές της Ουκρανίας ως μέρος του ρωσικού εδάφους, αποκαλώντας μια τέτοια κίνηση «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ έχει ήδη προετοιμάσει ολοκληρωμένες οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις, oι οποίες θα ενεργοποιηθούν σε στενή συνεννόηση με τις ΗΠΑ και άλλους δυτικούς εταίρους.

Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους – Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Ο Πούτιν το πάει μέχρι τέλους – Αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των Ντόνετσκ και Λουχάνσκ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.