ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΠΑΣ Γιάννινα: Απολογείται στην Πειθαρχική – Οι ποινές που προβλέπονται – Οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ!

Άλλον έναν αγώνα - εκτός αγωνιστικών χώρων - δίνει την Τετάρτη (23/2) ο ΠΑΣ Γιάννινα για την είσοδο στα play off.
ΠΑΣ Γιάννινα: Απολογείται στην Πειθαρχική – Οι ποινές που προβλέπονται – Οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ!

ΠΑΣ Γιάννινα: Απολογείται στον Αθλητικό Δικαστή για το πορισμα της ΕΕΑ. Οι ποινές που προβλέπονται αν προκύψει παράβαση και οι επόμενες κινήσεις.

Ήρθε η ώρα της απολογίας του ΠΑΣ Γιάννινα στον αθλητικό δικαστή της Super League, αναφορικά με την έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η ΕΕΑ εξέτασε μετά από σχετική καταγγελία που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας, και έκρινε ότι υπάρχει παράτυπη μεταβίβαση

μετοχών της ΠΑΕ, κατά παράβαση του αθλητικού νόμου.
Στο πόρισμα της η ΕΕΑ χαρακτηρίζει ομόφωνα ως «βαριά» την παράβαση, διαβιβάζοντας την τόσο στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής, όσο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σχετικός νόμος, οι Γιαννιώτες αντιμετωπίζουν ποινή αφαίρεσης βαθμών 5-10, εφόσον κρίνει το δικαιοδοτικό όργανο της Λίγκας, οτι έχει γίνει παράβαση, καθώς και χρηματικό πρόστιμο που αγγίζει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

«Μέτοχοι, περιορισμοί στην απόκτηση μετοχών, απαγόρευση πολυϊδιοκτησίας»

Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των παρ. 1 έως και 11 με υπαιτιότητα οργάνων της Α.Α.Ε., επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης. Αν η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».

Εφέσιμη η τυχόν ποινή

Η ποινη που ενδεχομένως να επιβληθεί στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είναι εφέσιμη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με τους Ηπειρώτες να έχουν το δικαίωμα να απευθυνθούν ακόμα και στο CAS. Oι Γιαννιώτες αισιοδοξούν οτι θα αθωωθούν, με κύκλους της διοίκησης να αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η ΕΕΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι δεν ασχολήθηκαν καθολου με τα υπομνήματα που κατέθεσαν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΠΑΣ Γιάννινα: Απολογείται στην Πειθαρχική – Οι ποινές που προβλέπονται – Οι επόμενες κινήσεις της ΠΑΕ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!