ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καρλίτος: Ο Παναθηναϊκός χάνει πολλά από την «εξαφάνισή» του

Τι θα πετύχει ο Παναθηναϊκός αν ο Καρλίτος παραμείνει στα ρηχά;
Καρλίτος: Ο Παναθηναϊκός χάνει πολλά από την «εξαφάνισή» του

Καρλίτος: Μέχρι πριν από κάποιους μήνες αποτελούσε εσωτερική μεταγραφή της εφετινής σεζόν και ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει πολλά.

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, σε Super League 1 και Κύπελλο, ο 31χρονος Ισπανός φορ είχε σημειώσει 9 γκολ σε 8 συμμετοχές!

Υπενθυμίζεται ότι τα 7 εξ αυτών μπήκαν στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δείγμα της δυναμικής που είχε όταν αγωνιζόταν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Συγκεκριμένα, ο Καρλίτος σκόραρε:

  • Δύο γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης
  • Δύο γκολ με τον Βόλο
  • Τρία γκολ με τον Ιωνικό
  • Ένα γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης (εκτός έδρας στο πρωτάθλημα)
  • Ένα γκολ με τον Ατρόμητο (εκτός έδρας στο Κύπελλο)

Παράλληλα, σε εκείνο το διάστημα είχε μοιράσει 2 ασίστ και είχε κερδίσει 1 πέναλτι, όλα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ήταν δηλαδή ένας παίκτης-βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό, αφού με τέτοιες επιδόσεις παρέπεμπε σε… Κριστόφ Βαζέχα, Τζιμπρίλ Σισέ και Μάρκους Μπεργκ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι την περυσινή σεζόν κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά, όπως όλοι σχεδόν οι παίκτες της ομάδας.

Ο Μακέντα μπήκε στα… παπούτσια του Καρλίτος

Όλα καλά κι όλα ωραία, λοιπόν, μέχρι την έλευση του Νοεμβρίου, ο οποίος δεν ήταν και ο καλύτερος μήνας για τον Καρλίτος από τη στιγμή που προς το τέλος του υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο.

Ανάλογα κύλησε και ο Δεκέμβριος, επομένως από τις 27 Οκτωβρίου ως το τέλος του 2021, ο Ισπανός βρήκε δίχτυα μόλις μία φορά – συγκεκριμένα στο παιχνίδι της 11ης Δεκεμβρίου κόντρα στον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα, τουλάχιστον ως προς τη γραμμή κρούσης, αφού ο Γιοβάνοβιτς έβγαλε ακόμη έναν… λαγό από το καπέλο.

Ο λόγος για τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος μέχρι τις 28 Νοεμβρίου και το ματς με τον Παναιτωλικό, δεν είχε αγωνιστεί ως βασικός.

Έξι ημέρες νωρίτερα είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού με τη Λαμία, καταγράφοντας γκολ και ασίστ στα τελευταία λεπτά.

Επίσης, στο προαναφερθέν ματς με τον Παναιτωλικό, ο Ιταλός σημείωσε δύο γκολ και, τέλος, στο πρώτο ραντεβού με τον Βόλο στο Κύπελλο, είχε ανοίξει το σκορ στο 25ο λεπτό.

Επομένως, ο τραυματισμός και το ντεφορμάρισμα του Καρλίτος καλύφθηκαν ιδανικά με τον καταλυτικό Μακέντα.

Όμως, ήταν ξεκάθαρο πως αν δεν συνερχόταν ο Ισπανός, ο Παναθηναϊκός θα βίωνε πολλές κακοτοπιές μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Αρχής γενομένης από τις 31 Οκτωβρίου κόντρα στον ΟΦΗ, ο Καρλίτος έχει αγωνιστεί ως βασικός 10 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αν βγάλουμε και το ματς με τη Λαμία που τραυματίστηκε πριν από το πρώτο ημίωρο, ας πούμε ότι τα παιχνίδια γίνονται 9.

Ο απολογισμός του ήταν 2 γκολ, ενώ μία πιο θετική προσέγγιση του θέματος δίνουν οι 2 ασίστ.

Όμως, η γενική του εικόνα δεν είναι καλή, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι δεν είχε γκολ/ασίστ με Ιωνικό, Αστέρα, ΟΦΗ και δεν έπαιξε παρά λίγα λεπτά απέναντι σε ΠΑΟΚ, Λαμία, Απόλλωνα.

Όταν επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά τις 2 Φεβρουαρίου, ο Καρλίτος όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά έχασε πέναλτι.

Στο πρωτάθλημα, λοιπόν, εν έτει 2022, μετρά 7 συμμετοχές (γεμάτες ή όχι), χωρίς γκολ και ασίστ.

Ο Μακέντα είναι τραυματίας, ο Ιωαννίδης δεν έχει το εύκολο γκολ και τα πλέι οφ πλησιάζουν. Και τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια για απώλειες…

Δείτε το χαμένο πέναλτι στο Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καρλίτος: Ο Παναθηναϊκός χάνει πολλά από την «εξαφάνισή» του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.