ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη «αβάντα» του CDC προς τις φαρμακευτικές: «Δεν παραχωρούμε στοιχεία για την 3η δόση για να μην παρερμηνευτούν»!

Έξαλλοι οι επιστήμονες με το CDC, που αρνείται να δημοσιεύσει δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης, επειδή... «δεν είναι έτοιμα να παίξουν στην prime time» ζώνη!
Απίστευτη «αβάντα» του CDC προς τις φαρμακευτικές: «Δεν παραχωρούμε στοιχεία για την 3η δόση για να μην παρερμηνευτούν»!

Ένα απίστευτο ζήτημα επιστημονικής μεροληψίας και αδιαφάνειας εξελίσσεται στο κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC), όπου σύμφωνα με δημοσίευμα της Dailymail, υπάρχει απροθυμία (!) εκ μέρους του φορέα στο να δημοσιευτούν τα νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης εμβολίου!

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) δημοσίευσαν πριν δύο εβδομάδες περίπου, τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ενισχυτικής δόσης εμβολίου για τους πολίτες κάτω των 65 ετών. Άλλα για κάποιον… αυθαίρετο λόγο δεν δημοσίευσαν τα συγκεντρωμένα και πλήρη στοιχεία για τις ηλικίες από 18 ως 49 ετών, οι οποίοι ούτως ή άλλως φαίνεται πως έχουν το μικρότερο όφελος από την τρίτη δόση.

Αυτή η εξόφθαλμη παράλειψη προκάλεσε την οργή πολλών επιστημόνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι απαίτησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα – σημαντικά για την καταπολέμηση της πανδημίας – στοιχεία, και ζήτησαν να μάθουν για ποιον λόγο αποκρύπτονται αυτά.

CDC: «Δεν δημοσιεύουμε στοιχεία για να μην… παρερμηνευθούν»

Ο πραγματικά απίστευτος λόγος για την άρνηση δημοσίευσης των στοιχείων, ήρθε από το στόμα της Κρίστεν Νόρντλουντ, εκπροσώπου του CDC, η οποία είπε πως η αργή και επιλεκτική δημοσιοποίηση των δεδομένων γίνεται επειδή – αν δημοσιεύονταν τώρα –  θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν από το κοινό!

Και με χαρακτηριστική κυνικότητα η εκπρόσωπος είπε πως «στο τέλος της ημέρας, δεν είναι ακόμα έτοιμα τα στοιχεία για την prime time ζώνη (!)» και πως είναι απρόθυμοι να δημοσιεύσουν τα δεδομένα επειδή αφορούν μόνο το 10 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ (δηλαδή 33 εκατομμύρια ανθρώπους). Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο μέγεθος δείγματος που χρησιμοποιούσε για χρόνια το CDC, για την παρακολούθηση της γρίπης!

Σύμφωνα με την Dailymail, to CDC αρνείται επίσης να δημοσιεύσει στοιχεία που σχετίζονται με τα ποσοστά νοσηλείας παιδιών και τις συννοσηρότητες.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως έχουμε να κάνουμε με μια καραμπινάτη απόκρυψη (ή επιλεκτική διαχείριση) στοιχείων προς όφελος της κερδοφορίας των «Big pharma», αφού είναι αυτονόητο πως αν το CDC είχε στέρεα δεδομένα για τη χρησιμότητα της τρίτης δόσης στις ηλικίες 18 – 49, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να μην δημοσιευτούν.

Ένας από τους μεγαλύτερους υγειονομικούς οργανισμούς του κόσμου, κάνει διαλογή σε – ζωτικής σημασίας – επιστημονικές πληροφορίες και αποφασίζει για το ποιες θα «κουκουλωθούν», ποιες θα διαρρεύσουν, και ποιες είναι έτοιμες να παίξουν στο… «prime time»! Δηλαδή δεν μιλάμε για φορέα κοινής ωφέλειας για τη δημόσια υγεία, άλλα για μια κανονική εταιρία συμφερόντων, που ασκεί επικοινωνιακή πολιτική προς όφελος των ολιγαρχών.

Δικαίως, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στις ΗΠΑ, στηλιτεύει την απαράδεκτη στάση του CDC, και δηλώνει πως πάντα είναι προτιμότερο να δημοσιεύονται τα (όποια) δεδομένα προς διάθεση των επιστημόνων, παρά να παρακρατούνται.

Εκατομμύρια πολιτών εκτίθενται σε ενισχυτικές δόσεις χημικών σκευασμάτων, χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνουν, μόνο και μόνο επειδή ένας φορέας λειτουργεί προστατευτικά προς τον πλουτισμό των φαρμακευτικών. Η προστασία της δημόσιας υγείας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αφού οι «έχοντες» τα στοιχεία κρίνουν αν αυτά πρέπει να δημοσιευτούν και αν υπάρχει κίνδυνος να… παρερμηνευτούν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτη «αβάντα» του CDC προς τις φαρμακευτικές: «Δεν παραχωρούμε στοιχεία για την 3η δόση για να μην παρερμηνευτούν»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.