ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός και η σταθερή στήριξη στην Εθνική ομάδα

Αν κι έχει αγώνα, αν κι έχει απουσίες, ο Παναθηναϊκός δεν έφερε εμπόδια στο να ενισχύσει την Εθνική ομάδα με τον κορυφαίο του σέντερ
Ο Παναθηναϊκός και η σταθερή στήριξη στην Εθνική ομάδα

Προσέξτε τι έχει τραβήξει ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ημέρες και προφανώς αυτό κάνει ακόμα σημαντικότερη την απόφαση του.

Την Παρασκευή (25/2) ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της Euroleague. Τρεις ώρες νωρίτερα, η Εθνική ομάδα θα υποδεχτεί την Τουρκία σε έναν πολύ σημαντικό αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Θα μας πείτε ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Δεν είναι λάθος. Με την υποσημείωση όμως ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που συμβιβάζεται με την κατάσταση. Η ιστορία της το υπαγορεύει κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, ανεξάρτητα από τη δυναμική στην οποία βρίσκεται φέτος.

Οι «πράσινοι» έχουν εκτός μάχης ΣΙΓΟΥΡΑ, τους Στέφαν Γιόβιτς (με θλάση) και Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» αναρρώνει μετά την επέμβαση που έκανε και πιθανότατα θα επιστρέψει σε δράση στον εξ αναβολής αγώνα με την Ζαλγκίρις Κάουνας την Τρίτη (1/3) στο ΟΑΚΑ.

Υπήρξαν κι άλλα προβλήματα στην προπόνηση της Τετάρτης (23/2). Ο Οκάρο Γουάιτ είχε κάποιες ενοχλήσεις ενώ εκτός ήταν και ο νεαρός Νεοκλής Αβδάλας.

Παρόλ’ αυτά ο Παναθηναϊκός δε σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να «ξανασκεφτεί» το ενδεχόμενο να μη στείλει τον Γιώργο Παπαγιάννη στην Εθνική ομάδα για τον πρώτο αγώνα με την Τουρκία. Οι «πράσινοι», σταθερά στηρίζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κι αυτό φυσικά έκαναν και τώρα.

Και το γνωστοποίησαν στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν. Η στήριξή τους στην Εθνική ομάδα παραμένει σταθερή κι αναλλοίωτη και όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι «πράσινοι» δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το παραμικρό.

Είναι θέμα Αρχών και σεβασμού. Υποσχέθηκαν, τότε, στον πρόεδρο της ΕΟΚ ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Και το έκαναν! Και μάλιστα σε μια περίοδο που η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με απουσίες που δυσκολεύουν ακόμα και την προπόνηση του Δημήτρη Πρίφτη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός και η σταθερή στήριξη στην Εθνική ομάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College