ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τα μέχρι στιγμής θύματα που προκάλεσε ο πόλεμος

Ο μαύρος απολογισμός από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή
Ουκρανία: Τα μέχρι στιγμής θύματα που προκάλεσε ο πόλεμος

Ουκρανία: Το Υπουργείο Υγείας της χώρας προέβη στον επίσημο απολογισμό, λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε επιτυχημένη την πρώτη ημέρα της επιχείρησης.

Όπως το βλέπει ο καθένας, ειδικά όταν υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας έκανε λόγο για:

  • 57 νεκρούς
  • 169 τραυματίες

Βέβαια, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού αιματηρές μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών μαίνονται ακόμα και σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το Κίεβο.

Κι ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ πέρασε στον έλεγχο των εισβολέων.

Η Ουκρανία σε εφιαλτική θέση

Οι ουκρανικές αρχές παραδέχτηκαν επίσης ότι έχασαν εδάφη στη Χερσώνα και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε στρατιωτικό νόμο και διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με τη Μόσχα.

Αμφότερες οι πλευρές έκαναν ανακοινώσεις που δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές, όμως φαινόταν ότι ο επιτιθέμενος στρατός κέρδιζε έδαφος.

Λίγο νωρίτερα, ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

«Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι μιλάει από μια χώρα που δεν ξέρει πια για πόσο ακόμη θα υπάρχει και ως πρόεδρος που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι ζωντανός.

Υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Ο Ουκρανός πρόεδρος ζητά από την Ευρώπη και τον κόσμο βοήθεια και φοβάται για την επιβίωση της χώρας του. Η Μόσχα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν διεκδικεί την ισχύ του νόμου, αλλά τον νόμο της ισχύος».

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, ο Νεχάμερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βαυαρό πρωθυπουργό Μάρκους Ζέντερ, στη Βιέννη.

Εικόνες – σοκ από τη χώρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Τα μέχρι στιγμής θύματα που προκάλεσε ο πόλεμος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.