ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ολυμπιακός: Η συνέπεια στην άμυνα έφερε το επιθετικό ξέσπασμα

Η σταθερότητα στην άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό στο διάστημα της επιθετικής αφλογιστίας και τελικά του χάρισε την ενέργεια ώστε στο τέλος να περάσει σαν άνεμος από τους Ιταλούς
Ολυμπιακός: Η συνέπεια στην άμυνα έφερε το επιθετικό ξέσπασμα

Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να λέει ανοιχτά τις λέξεις «τετράδα» και «πλεονέκτημα έδρας» μετά την πολύ μεγάλη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Κι επίσης είναι αλήθεια ότι με τέτοια άμυνα ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα και για τετράδα να μιλά και για πλεονέκτημα έδρας, επίσης. Διότι αυτός ήταν ο τομέας που αποδείχθηκε καταλύτης ώστε η ελληνική ομάδα να πάρει μια μεγάλης σημασίας νίκη.

Στο διάστημα που η επίθεση είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα (κι αυτό ήταν για 30 λεπτά) οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμειναν πιστοί και συγκεντρωμένοι στο αμυντικό τους πλάνο. Συνέχισαν να βγάζουν την ίδια ενέργεια στην άμυνα (ακόμα κι όταν βρέθηκαν στο -12) και χρειάζονταν ένα επιθετικό ξέσπασμα.

Ο Σακίελ ΜακΚίσικ ήταν εκείνος που άλλαξε όλο το ρυθμό στην επίθεση του Ολυμπιακού συνεχίζοντας τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Κι όταν ανέβασαν στροφές επιθετικά πρώτα ο Βεζένκοφ και (κυρίως) ο Σλούκας ο Ολυμπιακός άρχισε να εξαφανίζεται από τα μάτια των αντιπάλων του.

Πέτυχε 28 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν στα προηγούμενα τριάντα είχε 39! Είχε 10/36 σουτ ως το τέλος της τρίτης περιόδου ενώ στην τελευταία έγραψε 8/13 (με 6/7 δίποντα και 2/3 τρίποντα).

Είχε μόλις ένα λάθος στην τελευταία περίοδο (για 6 ασίστ) και τρία στην 3η (για 4 ασίστ) όταν σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχε 10 λάθη (5 σε κάθε περίοδο) για 3 ασίστ!

Επίσης στο τελευταίο δεκάλεπτο η αξιολόγηση των παικτών του Ολυμπιακού έφτασε στο 35 ενώ στα προηγούμενα τριάντα λεπτά είχε συνολικά 33! Η Αρμάνι σκόραρε 15+12+16+15 πόντους κι αυτό δείχνει το ρεσιτάλ και τη συνέπεια στην άμυνα.

Το μεγάλο όπλο των Ιταλών, το σουτ τριών πόντων στο παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε πήγε περίπατο: 3/19 συνολικά με 1/8 στην τελευταία περίοδο. Η Αρμάνι είχε 5 κλεψίματα στο πρώτο δεκάλεπτο και 6 στο πρώτο ημίχρονο και ούτε ένα στο δεύτερο! Ο Ολυμπιακός είχε 8 κλεψίματα, τα 4 στην 3η περίοδο και τα 5 στο δεύτερο ημίχρονο.

Πλέον ο δρόμος προς την τετράδα άνοιξε για τον Ολυμπιακό. Πλέον ακόμα κι αν νικήσει στους πέντε εντός έδρας αγώνες, θα φτάσει στο 20 που κατά συντριπτικό ποσοστό δίνει πλεονέκτημα έδρας. Παράλληλα έχει σε κοντινή απόσταση την Αρμάνι την οποία έχει νικήσει δύο φορές. Στο Μιλάνο τη διέλυσε με την επίθεσή του (18/33 τρίποντα) στο ΣΕΦ την παρέσυρε με την άμυνά του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός: Η συνέπεια στην άμυνα έφερε το επιθετικό ξέσπασμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College