FORMULA 1

F1: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας!

Η FIA ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει εκκίνηση στο Grand Prix του Σότσι λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
F1: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας!

F1: Με ομόφωνη απόφαση, η FIA ακύρωσε το Grand Prix της Formula 1 στη Ρωσία ως συνέπεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής έχουν πυροδοτήσει αρκετές εξελίξεις στον παγκόσμιο αθλητισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο μηχανοκίνητος.

Το Grand Prix του Σότσι, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου του 2022, τελικώς ακυρώθηκε.

Με ομόφωνη απόφαση, η FIA ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς αυτό αντιτίθεται στις δικές της αρχές ενότητας.

«To Παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 επισκέπτεται τις χώρες του κόσμου έχοντας ένα θετικό όραμα ενότητας των ανθρώπων και των εθνών. Παρακολουθούμε σοκαρισμένοι και με θλίψη τις εξελίξεις στην Ουκρανία και με την ελπίδα ότι θα υπάρξει αλλαγή και ειρηνική λύση στην υπάρχουσα κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της FIA η οποία καταλήγει

«Την Πέμπτη, η Formula 1, η FIA και οι ομάδες συζητήσαμε τη θέση μας για το άθλημα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα, λαμβάνοντας τη γνώμη και των μετόχων μας, ότι είναι αδύνατο να διοργανωθεί το Grand Prix του Σότσι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες».

F1: Η ανακοίνωση της FIA για το ρωσικό GP

Έτσι, λοιπόν, μετά τις αντιδράσεις σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πολλά ακόμα αθλήματα και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αντιδρά στις εχθροπραξίες στέλνοντας το δικό της τελεσίγραφο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F1: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.