ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με πανό οι παίκτες της Σίτι – Λύγισε ο Ζιντσένκο (vid)

Ο Ουκρανός άσος της Σίτι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του
Πόλεμος στην Ουκρανία: Με πανό οι παίκτες της Σίτι – Λύγισε ο Ζιντσένκο (vid)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύσσωμος ο παγκόσμιος αθλητισμός αντιτάσσεται της ρωσικής εισβολής και η Μάντσεστερ Σίτι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το ματς της Έβερτον με τους «πολίτες» αποτέλεσε ακόμα μια αφορμή για να δοθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κατά του πολέμου στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει αλυσιδωτές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές αντιδράσεις.

Οι παίκτες της Σίτι εμφανίστηκαν με μπλούζες με την ουκρανική σημαία και το μήνυμα «όχι στον πόλεμο». 

Από την πλευρά των γηπεδούχων, οι παίκτες του Λάμπαρντ μπήκαν στο γήπεδο έχοντας μαζί τους ουκρανικές σημαίες.

Σε εμφανώς βαρύ και συγκινητικό κλίμα, ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όσο στα μάτριξ του «Goodison Park» έπαιζε το ίδιο μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής.

Ο Ουκρανός άσος της Μάντσεστερ Σίτι μάλιστα, συμμετείχε σε μια σειρά από διαδηλώσεις στην πόλη του Μάντσεστερ τα τελευταία εικοσιτετράωρα για να στείλει μήνυμα στήριξης στους συμπατριώτες του και παράλληλα μήνυμα κατά των εχθροπραξιών.

Φυσικά, δεν ήταν ο μόνος που συγκινήθηκε, μιας και ο Βιτάλι Μικολένκο, παίκτης της Έβερτον έμενε να κοιτάζει σιωπηλός το στάδιο που προσπαθούσε με χειροκροτήματα να δείξει τη στήριξή του.

Σύσσωμος ο παγκόσμιος αθλητισμός έχει τοποθετηθεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Εξελίξεις στο Μπάσκετ, δηλώσεις των Μεντβέντεφ – Ρούμπλεφ στο τένις, ακύρωση του GP του Σότσι στη F1 και σε πολλά ακόμα αθλήματα, που το ένα μετά το άλλο δηλώνουν την αντίθεσή τους με την κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων και προέβησαν σε ενέργειες, ώστε να υπάρξει αλλαγή πλεύσης από τη Ρωσία.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η στιγμή της εισόδου των παικτών της Σίτι με τα μπλουζάκια κατά του πολέμου




 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόλεμος στην Ουκρανία: Με πανό οι παίκτες της Σίτι – Λύγισε ο Ζιντσένκο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.