ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η εφαρμογή που σώζει ζωές – Ενημερώνει για επικείμενες επιθέσεις

Οι κάτοικοι στην Ουκρανία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα
Ουκρανία: Η εφαρμογή που σώζει ζωές – Ενημερώνει για επικείμενες επιθέσεις

Ουκρανία: Παρουσιάστηκε την Τετάρτη (2/3) η εφαρμογή που ενημερώνει πολίτες σε διάφορες πόλεις για επικείμενες επιθέσεις από τη Ρωσία.

Η Повітряна тривога, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «συναγερμός από αέρος», κυκλοφόρησε από την Ajax Systems και την εταιρεία πληροφορικής stfalcon.com.

Η εφαρμογή θα ενημερώνει άμεσα για την έναρξη και το τέλος του συναγερμού.

Θα στέλνει στους χρήστες τις πιο σοβαρές ειδοποιήσεις σχετικά με επιθέσεις από αέρος, χρήση χημικών ή άλλους τύπους συναγερμών.

Αυτό θα συμβαίνει ακόμη και αν το smartphone βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

  • Εγκατάσταση της εφαρμογής μέσω του Google Play Market ή του App Store.
  • Άδεια για αποστολή ειδοποιήσεων και σημαντικών ενημερώσεων
  • Επιλογή της περιοχής στην οποία επιθυμούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις
  • Παρακολούθηση της έναρξης και του τέλους των συναγερμών

Σε ποιες περιοχές στην Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η εφαρμογή δεν απαιτεί εγγραφή και δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα γεωγραφικής θέσης.

Είναι ήδη διαθέσιμη στις περιοχές: Βίνιτσα, Βολίν, Ντονέτσκ, Ζακαρπάτσκα, Κίεβο, Λβιβ, Πολτάβα, Ρίβνε, Χάρκονο, Χερσώνα, Χμελνίτσκι, Τσερνίβτσι.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με τη διαδικασία της έκτακτης ανάγκης σε μια μέρα, επομένως μπορεί να υπάρχουν ακόμα μικρά προβλήματα, για τα οποία γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πέραν των πολέμων οι οποίοι πραγματοποιούνται με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, που έχει θετική απόχρωση.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει πλέον ακόμα και alert όπως αυτό που διαβάσατε, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται.

Από τη στιγμή που μερικές δεκάδες ισχυροί αποφασίζουν για τις ζωές των δισεκατομμυρίων, δεν έχουμε παρά να προσπαθούμε για την καλύτερη δυνατή ασφάλειά μας.

Video από την παρουσίαση της εφαρμογής:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Η εφαρμογή που σώζει ζωές – Ενημερώνει για επικείμενες επιθέσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.