ΚΟΣΜΟΣ

Oυκρανία: Ο Ζελένσκι συμφωνεί να αναγνωρίσει την Κριμαία;

«Παράθυρο» Ζελένσκι για συμβιβαστική λύση σε Κριμαία και Ντονμπάς.
Oυκρανία: Ο Ζελένσκι συμφωνεί να αναγνωρίσει την Κριμαία;

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε μια δήλωση που ενδεχόμενως να αποδειχθεί κομβική για τη συνέχεια του πολέμου.

Σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (7/3)  ρωτήθηκε μεταξύ άλλων ποια είναι  η θέση του για την απαίτηση της Μόσχας να υπάρξει συνταγματική πρόβλεψη ώστε η Ουκρανία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας και επιπρόσθετα την ανεξαρτησία των περιοχών του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

«Είμαι έτοιμος για διάλογο», είπε ο Ζελένσκι, αλλά «δεν είμαστε έτοιμοι να υποκύψουμε, δεν είμαι εγώ, είναι ένας λαός που με εξέλεξε».

«Για το ΝΑΤΟ, έχω ήδη πει από τότε που καταλάβαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να αποδεχθεί την Ουκρανία, ότι η Συμμαχία φοβάται την αντιπαράθεση με την Ρωσία, πως ποτέ δεν θέλαμε να είμαστε μια χώρα που παρακαλάει στα γόνατά της για κάτι. Δεν θα είμαστε αυτή η χώρα, δεν θέλω να είμαι ένας τέτοιος πρόεδρος», ανέφερε.

«Για θέματα που αφορούν προσωρινά κατεχόμενες περιοχές και “δημοκρατίες” που δεν έχουν αναγνωριστεί από κανέναν πλην της Ρωσίας, μπορούμε να συζητήσουμε και να φτάσουμε σε έναν συμβιβασμό για το πώς θα ζήσουν στο μέλλον», προσέθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «αυτό που είναι κατ’ εμέ σημαντικό είναι το πώς θα ζήσουν σε αυτές τις περιοχές οι πληθυσμοί που θέλουν να παραμείνουν τμήμα της Ουκρανίας».

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε η Ρωσία, καλώντας την Ουκρανία να δεχθεί τρεις όρους ούτως ώστε να βάλει τέλος στις επιχειρήσεις της.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Oυκρανία: Ο Ζελένσκι συμφωνεί να αναγνωρίσει την Κριμαία;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.