ΚΟΣΜΟΣ

450 φιλότουρκοι μαχητές έφτασαν στην Ουκρανία – Παίζει με την φωτιά η Τουρκία

450 μαχητές από τη Μέση Ανατολή που συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στη Συρία μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία!
450 φιλότουρκοι μαχητές έφτασαν στην Ουκρανία – Παίζει με την φωτιά η Τουρκία

Την ώρα που οι ΗΠΑ στέλνουν στην Ελλάδα ιπτάμενα τάνκερ, η Τουρκία μετάφερει φιλότουρκους μαχητές από την Συρία και το Ιράκ στην Ουκρανία!

Πρόκειται για μαχητές οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Τουρκία και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Εκατοντάδες τρομοκράτες από ομάδες που εδρεύουν στη βόρεια Συρία μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία μέσω Τουρκίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές, περίπου 450 μαχητές από αραβικές και άλλες χώρες έφτασαν από τις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία λιγότερο από 3 ημέρες αφότου έφυγαν από τη Συρίας, κατά τη διέλευση μέσω Τουρκίας.

Οι περισσότερες αφίξεις προέρχονται από την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Nusra», αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Από την πλευρά της, η Τουρκία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή στις αυξημένες πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών προς την πόλη Rzeszow στη νοτιοανατολική Πολωνία, από όπου οι μαχητές θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν εισέλθει σε ουκρανικό έδαφος.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «450 φιλότουρκοι μαχητές έφτασαν στην Ουκρανία – Παίζει με την φωτιά η Τουρκία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.