ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία – Βασίλης Πολίτης αντιναύαρχος: Παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ενταχθεί στις επιχειρήσεις

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις για την Ουκρανία από τον αντιναύαρχο ε.α. Βασίλη Πολίτη
Ουκρανία – Βασίλης Πολίτης αντιναύαρχος: Παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ενταχθεί στις επιχειρήσεις

Ουκρανία: Στο OPEN φιλοξενήθηκε ο αντιναύαρχος Βασίλης Πολίτης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη.

Αρχικά, κλήθηκε να μιλήσει για την Οδησσό και είπε τα εξής:

«Φαίνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει σταματήσει τις επιχειρήσεις στην Οδησσό. Δεν έχει προχωρήσει με τον ρυθμό που είχε προχωρήσει στα προηγούμενα λιμάνια. Και στο Μικολάιβ. Είναι τα δύο μεγάλα λιμάνια που υπάρχουν στη Μαύρη Θάλασσα.

Ίσως τα αρχικά σχέδια, να αποκλείσει δηλαδή εντελώς την Ουκρανία, να τη στραγγαλίσει, να μην έχει καμία διέξοδο προς τη θάλασσα, μάλλον τα έχει αναβάλει επί του παρόντος.

Έχει αποκτήσει, βέβαια, πλήρη έλεγχο στην Αζοφική Θάλασσα μετά και την κατάκτηση της Μαριούπολης, η οποία πρόκειται εντός των επόμενων δύο ημερών να πέσει στα χέρια των Ρώσων. Με τα λιμάνια της Χερσώνας, του Μπερντιάνσκ που έχουν καταληφθεί, καταλαβαίνετε ότι γίνεται πλέον Αζοφική… Λίμνη για τον ρωσικό στόλο».

«Παραστρατιωτικές οργανώσεις  στην Ουκρανία»

Στη συνέχεια ο αντιναύαρχος ε.α. είπε κι άλλα ενδιαφέροντα:

«Είδα σήμερα μια δήλωση του Ουκρανού αλλά φιλορώσου δημάρχου της Οδησσού στο Twitter. Ότι «ο Πούτιν κατόρθωσε να μας ενώσει και να είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον Ρώσο εισβολέα», ενώ στις προηγούμενες δηλώσεις του έλεγε ότι «είμαστε μαζί με τους Ρώσους και συντάσσομαι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ειρηνική λύση».

Θα πρέπει να πούμε στους τηλεθεατές ότι οι δήμαρχοι και οι τοπικοί άρχοντες είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το παράδοξο σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις είναι ότι:

  • βλέπουμε τους δημάρχους να παίρνουν μέρος
  • έχουν ενταχθεί παραστρατιωτικές οργανώσεις σε αυτές

Δείτε όλα όσα είπε ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία – Βασίλης Πολίτης αντιναύαρχος: Παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ενταχθεί στις επιχειρήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.