ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κομβική απόφαση που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός εντός των ημερών θα επιλέξει εάν θα ενισχυθεί στην προσπάθειά του για να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τους τίτλους.
Η κομβική απόφαση που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός

Η συζήτηση για μεταγραφή έχει ανοίξει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση βρίσκεται. Απόφαση έως τώρα δεν υπάρχει. Αλλά θα πρέπει να παρθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Η ΑΕΚ κινήθηκε αστραπιαία και απέκτησε τον Γκρεκόρζ Κριχόβιακ και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το κενό που είχε στον χώρο του κέντρου. Ο ΠΑΟΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Μιχαηλίδη κοιτάζει επίσης στη ρωσοουκρανική αγορά για προσθήκη. Ακούγεται το όνομα του Βιτάο. Ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει βλέποντας τους ανταγωνιστές του να ενισχύονται; Ιδού το ερώτημα.

Με την Ένωση οι «πράσινοι» κοντράρονται για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω των πλέι οφ. Τον ΠΑΟΚ θεωρητικά θα μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν στο Κύπελλο. Θα τους μιμηθούν ή θα πάνε έως το φινάλε της σεζόν με το υπάρχον ρόστερ;

Η αλήθεια είναι πως ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι μία μεταγραφή αυτομάτως θα βοηθήσει στα παιχνίδια που απομένουν. Ωστόσο, σε αυτά διακυβεύονται πολλά. Το ένα είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θα είναι καταστροφή εάν για άλλη μία σεζόν ο Παναθηναϊκός μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το δεύτερο έχει να κάνει με την κατάκτηση ενός τροπαίου (σ.σ. που βγάζει επίσης Ευρώπη). Από το 2014 έχει να σηκώσει κούπα το «τριφύλλι».

Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο μετά από δύο μεταγραφικές περιόδους με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πως ο Σέρβος δεν λειτουργεί γρήγορα σε αυτό το κομμάτι. Θέλει να ελέγξει τα πάντα σε υπερβολικό βαθμό. Έτσι χάνεται πολύτιμος τρόπος, «καίγονται» καλές περιπτώσεις ενώ το αποτέλεσμα δεν είναι το ενδεδειγμένο σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και μετά από τόσο ενδελεχές τσεκάρισμα. Αρκετές από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, άλλωστε, δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα έως τώρα.

Αλλάζει ο Παναθηναϊκός στο «Κλ. Βικελίδης»

Καλύτερα δείχνει να αισθάνεται ο Ιωαννίδης και σε περίπτωση που ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στη γάμπα, θα πάρει φανέλα βασικού. Φάνηκε το πόσο έλειψε κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Καρλίτος για ένα ακόμη ματς προβλημάτισε ως φορ και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο έχουν αρχίσει οι σκέψεις απόκτησης ενός επιθετικού μέσω του ανοιχτού παραθύρου σε Ρωσία και Ουκρανία.

Από εκεί και πέρα, ο Βέλεθ εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και μειώνονται οι πιθανότητες για να προλάβει το παιχνίδι της Θεσσαλονίκς. Εφόσον δεν τα καταφέρει, ο Σάρλια είναι πιθανό να τον αντικαταστήσιε ξανά. Γκατσίνοβιτς (εκτός) και Αϊτόρ (ατομικό) δεν ήταν επίσης παρόντες στις ασκήσεις που έκαναν οι υπόλοιποι, αλλά αμφότεροι δεν αναμένεται να χάσουν τον αγώνα.

Τέλος, υπάρχει η σκέψη για δύο ακόμη αλλαγές στην ενδεκάδα του ματς με τον Άρη. Η μία το να πάρει γάντια βασικού ο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός έχασε τη θέση του στο διάστημα που δεν ήταν καλός, ο Διούδης πήρε την ευκαιρία που του δόθηκε τότε, αλλά με την ΑΕΚ ήταν από τους χειρότερους παίκτες. Επίσης, επιστρέφει ο Αλεξανδρόπουλος έχοντας εκτίσει την ποινή του και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με τον Άρη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κομβική απόφαση που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.