ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»

Γένια 3 ημερών, απλοϊκό t - shirt, μπάσα φωνή κατανόησης. Το starter pack του ηγέτη της διπλανής πόρτας χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμπαραστέκεται στη φτωχολογιά.
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»

Την ώρα που η χώρα οδεύει ολοταχώς σε επισιτιστική κρίση, το τραγικό διάγγελμα που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την οικία του, ήταν επόμενο να γίνει αντικείμενο αντιδράσεων και χλευασμού.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι επικοινωνιολόγοι ήταν ένα βήμα μπροστά από τον λαό, αφού τώρα πλέον συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι επικοινωνιολόγοι πασχίζουν να προσφέρουν το επιτηδευμένο έργο τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι των social media, και τις περισσότερες των περιπτώσεων δεν τα καταφέρνουν.

Κάθε κίνηση είναι τόσο στημένη και τόσο «χιλιοφορεμένη» που καταντά σαν σκηνή θεατρικής επιθεώρησης. Σε μια απόλυτα προβλέψιμη εμφάνιση, ο πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει το τελευταίο δυτικό «μοντέλο» Ζελένσκι και Μακρόν, με γένια τριών ημερών του στυλ «αμελώ τον εαυτό μου για το καλό της Ελλάδας». «Ετοιμοπόλεμο» άλλα και «βαρύ» look που σημαίνει πως «μπορεί να νοσώ άλλα παραμένω στις επάλξεις». Απλοϊκό t – shirt για να φαίνεται παιδί του λαού που «νοιώθει» τι σημαίνει να ανοίγεις τον λογαριασμό ρεύματος.

Δάκρυα συγκίνησης πλημμύρισαν τα μάτια των τηλεθεατών με την εικόνα του αξύριστου λαϊκού παιδιού που συμπονά τόσο πολύ την φτωχολογιά, αφού το μόνο που δεν έκανε ήταν να τραγουδήσει με τη βραχνή φωνή του το άσμα «Μέσα στης φτώχειας το μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι, που θρέφομαι με δάκρυα και με πικρό τραγούδι».

Τι και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που ξεπούλησε τις μετοχές της ΔΕΗ, που εξοβέλισε τα λιγνιτικά εργοστάσια, που άφησε τη χώρα έρμαιο των χρηματιστηριακών παιχνιδιών της αγοράς ενέργειας, που δεν μειώνει τον ΕΦΚ «για να μην ευνοούνται όσοι έχουν Porsche».

Με κάνα δυό πόντους γένια, ο Κυριάκος γίνεται ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Αυτός που θα κάτσει να κλάψει στο πλάι σου μπροστά απ’ τον ανοιγμένο λογαριασμό της ΔΕΗ. Αυτός που θα σου μοιράσει σοβιετικά κουπόνια για να μην πεθάνεις της πείνας. Αυτός που θα σου χαμογελάσει παρηγορητικά δίπλα από την αντλία της βενζίνης, επιδοτώντας σε με 13 ολόκληρα ευρώ τον μήνα.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά πέταξε ξεροκόμματα αντί να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Άλλωστε το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προκαταλαμβάνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα μιλούσαν για μέτρα – ψίχουλα. Και όντως είναι ψίχουλα. Άλλα χειρότερο και από τις παροχές – «ασπιρίνη» είναι το να υποτιμάται η νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού, με την εικόνα ενός πρωθυπουργού που εδώ και 2 χρόνια ζει στις πολιτικές Βερσαλίες, και μέσα σε 2 μέρες έγινε ο «Ξανθόπουλος» της πολιτικής…

#Tags για το άρθρο με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέσα στης φτώχειας τον μπαξέ είμαι κι εγώ λουλούδι»».
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΠΣΑΕ ΜΜΕ : Στο «Καφέ Σχεδία» η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο Καφέ Σχεδία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΣΑΕ ΜΜΕ

ExtraTime
Κοινωνία: Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Τα 10 κοινά στοιχεία των δύο ανθρωπογενών καταστροφών πού ανέδειξαν την ανυπαρξία τού “επιτελικού Κράτους”

Χθες τα #Τέμπη λέγονταν #Μάτι (#Μάνδρα, #Βαρυμπόμπη, #Πάρνηθα, #Βόρεια_Εύβοια, #Έβρος, #Ρόδος, #...)

Κοινωνία
Κοινωνία: Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Δ. Ξανθόπουλος, πατέρας Αγ. Παΐσιου στη σειρά: «Η πίστη μας είναι αγάπης και συγχώρεσης, κάτι που δυσκολευόμαστε να κάνουμε»

Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την πίστη του στον Θεό.

Κοινωνία
Κοινωνία: Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Αλλαγή Ώρας: Πότε επιστρέφουμε στη θερινή;

Και όμως η αλλαγή ώρας είναι και πάλι πολύ κοντά!

Κοινωνία
Κοινωνία: Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Συντάξεις Μαρτίου: Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας!

Πότε θα μπουν οι συντάξεις Μαρτίου;

Κοινωνία
Ατζέντα: Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Εορτολόγιο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Ονήσιμου του Απόστολου.

Ατζέντα
Ηλεκτρονική έκδοση: e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

e-sportime (15/2) : Για την Ειρήνη και όλους τους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Αφιερωμένη στην Ειρήνη η e-sportime (15/2) που ως άγγελος βοηθάει από ψηλά τους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη τους κατά του παιδικού καρκίνου.

Ηλεκτρονική έκδοση
Ελευθέριος Ανδρώνης: Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Η τρισάθλια αφίσα της παράστασής του, που χλευάζει τον Χριστό – Όπου δεν χωρούν ταλέντο – χωρούν τη βλασφημία

Χριστιανοφοβικός ρατσισμός - Εμπαίζει τον Χριστό ένας κωμικός που υποτίθεται ότι μάχεται για τα Τέμπη - ενώ πολλές οικογένειες θυμάτων στηρίζονται στον Θεό

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

ΗΠΑ: Τα «σπασμένα» του αντι – «τραμπιστή» Μητσοτάκη πληρώνει ο λαός – 600.000 δολάρια σε λόμπι για να προσεγγίσoυν τον Τραμπ!

Διπλωματικό βατερλώ με τις ΗΠΑ - Ο Μητσοτάκης βρέθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας και παρέσυρε μια ολόκληρη χώρα στη διεθνή απομόνωση

Κοινωνία
Κοινωνία: Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Προσκυνητής: Ένας ψηφιακός οδηγός στα κορυφαία Θρησκευτικά μνημεία του κόσμου

Ο ιστότοπος έχει σαν απώτερο σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τα θρησκευτικά μνημεία (Ναοί, Μονές, Προσκυνήματα, Μοναστήρια) της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Τέμπη: Τραγικά fake news περί «γνήσιων» βίντεο της εμπορικής – Πανηγυρίζουν για το πόρισμα – φιάσκο ενώ δεν απαντήθηκε τίποτα

Το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων δεν πιστοποιεί τη γνησιότητα των βίντεο - Είναι οι ίδιοι που απέδωσαν στα... έλαια σιλικόνης την έκρηξη 80 μέτρων!

Κοινωνία
Κοινωνία: Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Πως η τεχνητή νοημοσύνη και οι αλγόριθμοι μπορούν να ελέγξουν αν ένα βίντεο είναι fake ή αληθινό με αφορμή το θέμα των Τεμπών…

Ο Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών και Σύγχρονων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου Καλεσμένος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο : Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Αλγόριθμοι για τον Έλεγχο Αυθεντικότητας Βίντεο

Κοινωνία
Κοινωνία: Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Καύση νεκρών: Μια μαρτυρία που συγκλονίζει – «Πριν γίνει αποτέφρωση βλέπω το σώμα να έρχεται πιο κοντά στο κακό και τη σήψη»

Ρίγος προκαλεί η μαρτυρία ενός ιδιοκτήτη γραφείου τελετών - «Η σήψη να γίνεται τόσο γρήγορη που δεν πιστεύω στα μάτια μου. Το έχω βιώσει»

Κοινωνία
Κοινωνία: Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Τέμπη: Oύτε στην Ουγκάντα αυτά – Παραμένει άφαντος για 2 χρόνια ο υπάλληλος που «ανακάλυψε» τα βίντεο της εμπορικής!

Η εταιρεία φύλαξης Insterstar δεν έχει κατονομάσει τον υπάλληλο φάντασμα - Έχει κληθεί να καταθέσει εδώ και 8 μήνες αλλά παραμένει «εξαφανισμένος»!

Κοινωνία
Κοινωνία: Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μήνυση – βόμβα της Μ. Καρυστιανού κατά του εφέτη ανακριτή: Δεν έβαλε στη δικογραφία 649.000 αρχεία από Hellenic Train, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κρίσιμα αρχεία ήχου και εικόνας κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον Σωτήρη Μπακαΐμη, αλλά δεν υπάρχουν στη δικογραφία

Κοινωνία