ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπροστά σε δύο μεγάλες αλλαγές στα προκριματικά του Champions League

Διαφοροποιούνται δύο σημαντικά πράγματα για τον Ολυμπιακό αναφορικά με τα προκριματικά του Champions League.
Ο Ολυμπιακός μπροστά σε δύο μεγάλες αλλαγές στα προκριματικά του Champions League

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται ήδη το μονοπάτι των προκριματικών του Champions League, με το μεγάλο του στόχο να είναι η πρόκριση στην φάση των χρυσοφόρων ομίλων.

Κάτι που δεν πέτυχε στην φετινή διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στα προκριματικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πηγαίνει στο Ρέντη και τα… χώνει στους παίκτες. Ήταν και η αρχή του τέλους και για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Βέβαια όλο αυτό ήταν πάθημα που έγινε μάθημα με τον Πέδρο Μαρτίνς να προετοιμάζεται για τα νέα προκριματικά του Champions League.

Το μεγαλύτερο θέμα έχει να κάνει με το αν οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Που σημαίνει πως 5 Ιουλίου θα δώσουν το πρώτο επίσημο ματς. Κι ένα μήνα νωρίτερα θα πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία.

Ωστόσο έχουν μεγάλες πιθανότητες να το αποφύγουν. Και πως θα γίνει αυτό; Πρώτον, να παραμείνει ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την UEFA. Και δεύτερον η ομάδα που θα κατακτήσει το Champions League, να έχει πάρει εισιτήριο για την διοργάνωση της νέας σεζόν, μέσω του πρωταθλήματος.

Το πρώτο ματς για τον δεύτερο προκριματικό θα διεξαχθεί 19-20 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει πως οι παίκτες θα έχουν και περισσότερες μέρες ξεκούρασης, αφού η προετοιμασία θα αρχίσει ένα μήνα πριν. Να τονιστεί πως ο Ολυμπιακός προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου, αυτός είναι να διεξαχθεί 21 Μαίου. Και σίγουρα θα είναι καλύτερο για τους παίκτες να ξεκινήσουν προετοιμασία 19 με 20 Ιουνίου, από ότι στις 5 του ίδιου μήνα.

Αναφορικά με τις κληρώσεις οι πρωταθλητές Ελλάδας μέχρι και για τον τρίτο προκριματικό θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Για τα πλέι οφ, υπάρχει ένα θέμα. Για να μείνουν εκ νέου στο γκρουπ των ισχυρών θα πρέπει μια εκ των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ερυθρό Αστέρα και Σλάβια Πράγας να μην πάρουν τα πρωταθλήματα στις χώρες τους.

Διαφορετικά ο νικητής του φετινού Europa League, που θα πάρει και εισιτήριο για το Champions League, να το έχει πάρει και μέσω του πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς.

Ολυμπιακός: Πιάνει κορυφή ο Πέδρο Μαρτίνς

Στο μεταξύ το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ιδιαίτερο για τον Πέδρο Μαρτίνς. Θα είναι το 209ο ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Και πλέον θα γίνει ο κορυφαίος προπονητής σε συμμετοχές με τους ερυθρόλευκους. Στην παρούσα φάση μοιράζεται την κορυφή με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος και δίνει δώρο στον κόσμο της ομάδας μια φανέλα με το σχετικό νούμερο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός μπροστά σε δύο μεγάλες αλλαγές στα προκριματικά του Champions League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!