ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάιπερς: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν γι’ αυτόν, αλλά στο Βέλγιο εντυπωσιάζει και βγάζει τα λεφτά του!

Ουδέποτε μπόρεσε να επιβάλει την παρουσία του στο λιμάνι ο Βέλγος φορ, αλλά γυρνώντας στα πάτρια εδάφη, «έλυσε».
Κάιπερς: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν γι’ αυτόν, αλλά στο Βέλγιο εντυπωσιάζει και βγάζει τα λεφτά του!

Ο Ούγκο Κάιπερς κάνει σούπερ σεζόν με τη φανέλα της Μέχελεν στην Jupiler League, ο Ολυμπιακός έχει λόγο να χαίρεται!

Ιδιαίτερο παιδί. Όχι ακριβώς ιδιόρρυθμο, αλλά σίγουρα όχι συνηθισμένο. Εκτός κι αν ξέρετε πολλούς που στην ερώτηση «τι θα ήθελες να ήσουν για μια μέρα;», απαντούν… «Η Βασίλισσα της Αγγλίας!». Ή που προτιμούν να μείνουν ένα χρόνο χωρίς μπάλα παρά να συμβιβαστούν.

Κάιπερς, και τα δύο. Το πρώτο το ξεστόμισε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα. Το δεύτερο το χε κάνει την εποχή που ο Εργοτέλης συμφώνησε με την ΑΕΚ– καλοκαίρι του 2018 ήταν. Έγινε κατακόκκινος από οργή όταν το έμαθε.

Επειδή αυτός ήθελε μεν να πάει στην Ένωση, αλλά όχι με τα λεφτά που του προσφέρονταν. Ένιωσε «προϊόν», ότι τον εκμεταλλεύονται και δεν τον σέβονται. Τον έπιασε το πείσμα και η άρνηση, το τράβηξε όσο γινόταν. «Προτιμώ να παίξω πόλο παρά να πάω στην ΑΕΚ!», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ποτέ ξανά δεν θα υποχωρούσε

Δεν ήταν μόνο πως ένιωθε δυνατός με από μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν με την ομάδα του Ηρακλείου, με 22 γκολ σε 30 συμμετοχές. Ήταν και ότι κουβαλούσε παρελθόν υποχωρήσεων. Από το πώς η Σταντάρ Λιέγης, η ομάδα δηλαδή που έμαθε μπάλα δεν τον πίστεψε και τον έστειλε μια μέρα, ξαφνικά, δανεικό στην συμπολίτισσα, Σερέν.

Από το ότι λίγο καιρό μετά κι ενώ ετοιμαζόταν να πάει στη Λιρς, ο Ματζέντ Σαμί «με έστειλε ξαφνικά στην Β’ Κατηγορία της Ελλάδας, στην άλλη του ομάδα, τον Εργοτέλη» κατά τα δικά του λόγια.

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας είχε τότε στην ιδιοκτησία του την ομάδα της Αμβέρσας, αργότερα την… κατέστρεψε (χρεοκοπία, διάλυση και μετά αναγέννηση από τις στάχτες, με άλλο πια αφεντικό). Είχε υποσχεθεί συνεπώς στον εαυτό του πως την επόμενη φορά δεν θα άφηνε ξανά άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν.

Ολυμπιακός και στο καπάκι, Κορσική

Ένα χρόνο μετά αισθάνθηκε δικαιωμένος. Οι πόρτες του Ολυμπιακού άνοιξαν για χατίρι του. Ο καιρός που είχε μείνει εκτός αγώνων βέβαια, ήταν εις βάρος του, μέγα χάντικαπ. Δόθηκε δανεικός στην Αζαξιό, στην Κορσική. Στη Ligue 2. Με 5 γκολ και ισάριθμες ασίστ ήταν κάτι παραπάνω από τίμιος σε μια δύσκολη, ψυχικά και σωματικά, Κατηγορία.

Επέστρεψε στο λιμάνι. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον κοιτούσε προσεκτικά στις προπονήσεις. Υπήρξε ευθύς και τίμιος απέναντί του. «Έχεις πολλά καλά στοιχεία. Θέλω να δουλέψω μαζί σου. Να είσαι πειθαρχημένος και συγκεντρωμένος και θα πάρεις τις ευκαιρίες σου», του είχε πει ο Πορτογάλος κόουτς.

Τελικά όμως η ιστορία με τους Πειραιώτες δεν «περπάτησε». Δεν είναι όλοι για όλα, ενώ ούτε το timing ευνόησε. Συνολικά έπαιξε σε 14 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ στο λογαριασμό του. Το ότι είχε ικανότητες, κανείς δεν το αμφισβητούσε. Ομοίως, πως έκανε ό,τι μπορούσε για να προσαρμοστεί, ήταν για παράδειγμα εντυπωσιακό το πόσο καλά ελληνικά είχε μάθει να μιλάει.

Αλλά δεν είχε αυτή τη σκληράδα για να επιβάλει την παρουσία του. Την ανθεκτικότητα που είναι προαπαιτούμενο σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Ούτε την υπομονή να δέχεται δεύτερο ρόλο.

Πίσω στην πατρίδα και «έκρηξη» ο Κάιπερς!

Αποφάσισε συνεπώς, με τη σύμφωνη βεβαίως γνώμη των Πειραιωτών, να γυρίσει στην πατρίδα του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε. Και όπως φαίνεται έπραξε σοφά. Η Μέχελεν (ή Μαλίν) ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Με 12 γκολ και 8 ασίστ, ως τώρα, να αποτελούν το καλύτερο ντοκουμέντο.

Πώς το εξηγεί; «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, παίζω τόσο πολύ. Οι συμπαίκτες μου ξέρουν το στιλ παιχνιδιού μου, ενώ μου δίνουν καλύτερες πάσες». Τον βοηθά πολύ επίσης το γεγονός ότι αγωνίζεται σε μια ομάδα που παίζει επιθετικά, που έχει το βλέμμα στραμμένο σχεδόν συνέχεια στο «κι άλλο γκολ»

Είναι τόσο καλός, που κάποια στιγμή το όνομά του ακούστηκε ως και για την Εθνική Βελγίου, ναι αυτό το κλαμπ αρίστων. Με την εξής απαραίτητη υποσημείωση. Επειδή και μόνο ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε πει πως η λίστα για τα επερχόμενα φιλικά με Ιρλανδία (26/3) και Μπουρκίνα Φάσο (29/3) θα αποτελούταν μόνο με παίκτες που έχουν κάτω από 50 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προετοιμάζουν το μέλλον τους, καθώς σταδιακά η αποκαλούμενη «χρυσή γενιά» θα αρχίσει να παραχωρεί τη σκυτάλη. Επίσης με ορίζοντα το χειμερινό Μουντιάλ, χρειάζονται ανάσες ξεκούρασης στα αστέρια.

Ο Κάιπερς πάντως δεν μπήκε ποτέ πρακτικά στην εξίσωση, η λίστα άλλωστε ανακοινώθηκε και δεν ήταν, όπως αναμενόταν, μέσα. Προφανώς ο Ισπανός εκλέκτορας κρίνει πως ο 25χρονος επιθετικός ακόμα δεν μπορεί να ενσαρκώσει την προοπτική.

Η μεγάλη μεταγραφή «ψήνεται» για τον Κάιπερς

Αν όμως πάει σε μεγαλύτερη ομάδα; Τότε η συζήτηση μπορεί ενδεχομένως να αρχίσει ξανά. Και είναι κάτι που ακούγεται έντονα πως θα συμβεί το προσεχές καλοκαίρι. Η Γάνδη ρώτησε το Γενάρη τη Μέχελεν πόσο πωλείται ο παίκτης, τα 5 εκατ. ευρώ που άκουσε την έκαναν να μη δώσει συνέχεια και έτσι ο Κάιπερς δεν επέστρεψε στα μέρη μας για τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Αλλά τα «βουβάλια» μπορεί να επανέλθουν. Και όχι μόνο, πολλοί κοιτούν τον 25χρονο.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει 50% σε ενδεχόμενη μεταπώληση. Δείγμα πως στο λιμάνι εκτιμούσαν τις ικανότητες του Βέλγου. Και αυτή τους η προνοητικότητα μπορεί να τους φέρει λεφτά στα ταμεία. Επένδυση είναι και αυτό και πολύ καλή μάλιστα δεδομένων των συνθηκών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κάιπερς: Ο Ολυμπιακός δεν ήταν γι’ αυτόν, αλλά στο Βέλγιο εντυπωσιάζει και βγάζει τα λεφτά του!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.