ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε βασικά προϊόντα – Τέλος το ηλιέλαιο;

Αυξήσεις «φωτιά» στο σούπερ μάρκετ – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε βασικά προϊόντα
Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε βασικά προϊόντα – Τέλος το ηλιέλαιο;

Ανατιμήσεις «φωτιά» καταγράφονται τον τελευταίο μήνα στα σούπερ μάρκετ, καθώς το κύμα ακρίβειας «χτυπά» αγορά και καταναλωτές.

Οπως μετέφερε σε ρεπορτάζ του το Mega Channel τη Δευτέρα (28/3) οι καταναλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με άδεια ράφια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον τις πρωινές ώρες σε σούπερ μάρκετ δεν υπήρχε διαθέσιμο ηλιέλαιο.

Άλλωστε πρόσφατα είχατε διαβάσει στο Sportime ότι τα σούπερ Μάρκετ βάζουν όριο για αγορές σε αλεύρι και ηλιέλαιο!

Ακόμη και στα καταστήματα που υπήρχε διαθεσιμότητα όμως, καταγράφηκε σημαντική αύξηση. Και όχι μόνο στο ηλιέλαιο, αλλά και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως το αλεύρι και το αραβοσιτέλαιο.

Επίσης ανοδική πορεία στις τιμές κατέγραψαν και τα ζυμαρικά, τα χαρτιά υγείας, το τυρί και η βρεφική κρέμα.

Οι τιμές σε ορισμένα βασικά προϊόντα έχουν αυξηθεί μέχρι και 17%, ενώ μεταβολές παρατηρούνται και από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγορών της IRI δείχνουν ότι την περασμένη εβδομάδα, η ζήτηση για βασικά συσκευασμένα προϊόντα σούπερ μάρκετ ήταν μειωμένη κατά 20%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη εβδομάδα του 2021.

Κάτι που σημαίνει ότι κύμα ακρίβειας αποτυπώνεται άμεσα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να αγοράζουν πλέον λιγότερα προϊόντα ακόμη κι αν πρόκειται για αγαθά πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, η μείωση αυτή καταγράφηκε σε όλες τις βασικές ομάδες τροφίμων, βάσει της σχετικής έρευνας.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε βασικά προϊόντα – Τέλος το ηλιέλαιο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.