Λεονταρόψαρο: Συναγερμός από την επανεμφάνιση του στην Ελλάδα – Μπορεί να προκαλέσει θάνατο!
Συναγερμός στην Ελλάδα μετά από επανεμφάνιση που έκανε το Λεονταρόψαρο το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.Σοβαρή καταγγελία έγινε στην Πρέβεζα αφού σύμφωνα με το «onprevezanews»εμφανίστηκε ξανά το δηλητηριώδες ψάρι που έχει γίνει γνωστό ως «λεοντόψαρο».
Το συγκεκριμένο ψάρι είναι αρκετά ενδημικό και προέρχεται από τον Ινδικό Ωκεανό, ενώ μπορεί να βρεθεί από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι ακόμα και τη Νότια Αφρική.
Στο πάνω μέρος του σώματος του έχει αγκάθια, τα οποία είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις, ενώ διαθέτει ένα από τα πιο ισχυρά δηλητήρια σε όλο τον κόσμο.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει οίδημα, δυνατό πόνο, παράλυση και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το θάνατο.
Λεονταρόψαρο: Όλες οι λεπτομέρειες για το άκρως δηλητηριώδες αυτό ψάρι!
Με την ονομασία λιονταρόψαρα ή λεοντόψαρα είναι γνωστά τα μέλη του γένους Πτερόεις (Pterois), το οποίο είναι γένος δηλητηριωδών τροπικών θαλάσσιων ψαριών της οικογένειας των Σκορπαινίδων. Τα λιονταρόψαρα χαρακτηρίζονται από τον έντονο χρωματισμό τους με κόκκινες, λευκές, μαύρες και κρεμ λωρίδες, εντυπωσιακά θωρακικά πτερύγια και δηλητηριώδεις άκανθες.
Τα λιονταρόψαρια είναι δημοφιλή ψάρια ενυδρείου. Αν και προέρχονται από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, πλέον έχουν επεκταθεί και εισβάλλει στον δυτικό Ατλαντικό, την Καραϊβική και τη Μεσόγειο.
Τα λεοντόψαρα μπορούν να ζήσουν από 5 έως 15 χρόνια και έχουν σύνθετες συμπεριφορές ερωτοτροπίας και ζευγαρώματος. Τα θηλυκά απελευθερώνουν δύο συστάδες αυγών γεμάτες βλέννα, τα οποία μπορούν να περιέχουν έως και 15.000 αυγά.
Οι μελέτες για τις αναπαραγωγικές συνήθειες των λιονταρόψαρων έχουν αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία. Όλα τα είδη είναι αποσηματικά: έχουν εμφανή χρωματισμό με ρίγες με έντονες αντιθέσεις και μεγάλα πτερύγια που προβάλλουν, τονίζοντας την ικανότητά τους να αμυνθούν.