ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Efood, Wolt, ΒOX: Πώς φοροδιαφεύγουν επιχειρήσεις εστίασης μέσα από τις πλατφόρμες

Πάρτι φοροδιαφυγής μέσα από πλατφόρμες delivery – Πώς θα αντιμετωπιστεί.
Efood, Wolt, ΒOX: Πώς φοροδιαφεύγουν επιχειρήσεις εστίασης μέσα από τις πλατφόρμες

Efood, Wolt, ΒOX: Έναν νέο τρόπο φαίνεται να έχουν βρει επιτήδειοι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για να εισπράττουν από τους πελάτες τους τον ΦΠΑ και να μην τον αποδίδουν στην εφορία, με αποτέλεσμα να έρχεται μοντέλο «Airbnb».

Ειδικότερα, στις παραγγελίες που λαμβάνουν μέσω των γνωστών πλατφορμών delivery, «ξεχνούν» να χρησιμοποιήσουν την ταμειακή μηχανή και παραδίδουν τα εδέσματα χωρίς απόδειξη!

Είναι χαρακτηριστικό πως στη διετία της πανδημίας, 2020 και 2021, πραγματοποιήθηκαν 34 εκτεταμένοι έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε συνολικά καθαρή αποκρυβείσα ύλη 5,7 εκατ. ευρώ και μη αποδοθέντα ΦΠΑ, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γεώργιος Πιτσιλής, προσκάλεσε υψηλόβαθμα στελέχη των πλατφορμών προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα γίνει πιο “στενή” η συνεργασία των δύο πλευρών.

Συμφωνήθηκε η παροχή στοιχείων από τις πλατφόρμες προς την ΑΑΔΕ σε τριμηνιαία βάση. Τα στοιχεία θα περιλαμβάνουν το σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούν όλες οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις Horeca, μέσω των πλατφορμών. Μ

ε αυτόν τον τρόπο, θα πραγματοποιούνται συχνότερα και τακτικά – και όχι κατά περίπτωση – διασταυρώσεις μεταξύ των πραγματικών και των δηλωθεισών συναλλαγών, που πραγματοποιούν τα καταστήματα εστίασης μέσω των πλατφορμών, ώστε να διαπιστώνεται αν και πότε κόβουν αποδείξεις.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Efood, Wolt, ΒOX: Πώς φοροδιαφεύγουν επιχειρήσεις εστίασης μέσα από τις πλατφόρμες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.