CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Ρεάλ του Μπενζεμά εκθρόνισε την Τσέλσι που «έπεσε» σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης

Champions League: Η κάτοχος του τροπαίου, έκανε ηρωική έξοδο, αλλά ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν και πάλι αναπόφευκτος
Champions League: Η Ρεάλ του Μπενζεμά εκθρόνισε την Τσέλσι που «έπεσε» σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης

Champions League: Όφειλε να υπερασπιστεί το στέμμα της μέχρι εσχάτων και το έπραξε. Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι έκανε ηρωϊκή έξοδο.

Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» φιλοξένησε, χωρίς ίχνος υπερβολής το παιχνίδι της χρονιάς. Αυτό κατά το οποίο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, αφού έδωσε μια ομηρική μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παίρνοντας προς στιγμήν σκορ πρόκρισης, λύγισε ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τον νέο βασιλιά της Γηραιάς Ηπείρου (2-3).

Οι Λονδρέζοι, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 3-0 στη Μαδρίτη, είδαν τον Μόντριτς να πίνει για ακόμα μια φορά το ελιξίριο της ποδοσφαιρικής ενότητας και με μαγική σέντρα να σερβίρει στον Ροντρίγκο για το 1-3.

Και από τη στιγμή που δεν «χαιρέτησε» η «βασίλισσα», όλοι ήξεραν ότι ένας παίκτης θα χαμογελάσει λίγο περισσότερο από τους άλλους στο τέλος: Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος όπως και στο «Stamford Bridge», ήταν καθοριστικός.

Champions League – Ρεάλ Μ. – Τσέλσι: Ενενηντάλεπτο που έσπασαν καρδιές

Η Τσέλσι έπρεπε να ψάξει νωρίς το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης και το κατάφερε στο 15΄.

Ο Μέισον Μάουντ συνδυάστηκε τέλεια με τον Τίμο Βέρνερ και με ένα απλωμένο ένα – δύο στον αγωνιστικό χώρο, πλάσαρε εντυπωσιακά τον Κουρτουά ανοίγοντας το σκορ στο «Μπερναμπέου».

Οι «μπλε» είχαν απέκτησαν ψυχολογία και έλεγξαν τον ρυθμό. Οι Μαδριλένοι δεν μπορούσαν να παράξουν πολλές ευκαιρίες, καθώς η αμυντική γραμμή των Λονδρέζων, αλλά και ο Ενγκολό Καντέ είχαν οργώσει όλο το γήπεδο, βγάινοντας νικητές στα περισσότερα μαρκαρίσματα.

Το 1-0 υπέρ των Λονδρέζων αποτέλεσμα ημιχρόνου και άπαντες περίμεναν ότι στο δεύτερο η ομάδα του Αντσελότι θα απαντούσε.

Ωστόσο, το γκολ του Ρούντιγκερ με κεφαλιά, έφερε στα ίσα το ζευγάρι, ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ σε 3-3!

Στο 61΄ το χέρι του Μάρκος Αλόνσο λύτρωσε τους συμπατριώτες του, καθώς ναι μεν ο Ισπανός σκόραρε με μονοκόμματο σουτ, αλλά, όπως έδειξε το VAR, ο μπακ της Τσέλσι βρήκε την μπάλα με το χέρι αποκτώντας πλεονέκτημα πριν σκοράρει.

Στο 65΄, η Ρεάλ είχε δοκάρι με τον Μπενζεμά και στο τελευταίο εικοσάλεπτο έσπασαν καρδιές.

Στο 75′ γράφτηκε η επική ανατροπή για τους Λονδρέζους! Ο Βέρνερ κινήθηκε στον χώρο, έκανε ένα εκπληκτικό σλάλομ μέσα στην περιοχή και νίκησε με πλασέ τον Κουρτουά! Το 3-0 έδινε πρόκριση στους Άγγλους, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Μπαλιά – ποίημα με εξωτερικό φάλτσο του Μόντριτς, όπως αυτή του Βινίσιους στον Καζεμίρο στη LaLiga, κεφαλιά της χρυσής αλλαγής του Ροντρίγκο (80΄).

Οι κερκίδες του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πήραν φωτιά και όλος ο κόσμος γνώριζε ότι οι μερένγκες είχαν το μομέντουμ.

Και στο τέλος περνάει ο… Μπενζεμά

Το ρητό του Γκάρι Λίνεκερ για τους Γερμανούς, ότι στο τέλος πάντοτε κερδίζουν μπορεί πλέον να το καρπωθεί ως προσωπικό quote ο Καρίμ Μπενζεμά. 

Ο Γάλλος σκόραρε με κεφαλιά στο 96ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Βινίσιους και με αυτόν τον τρόπο εκθρόνισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! Έτσι, το UEFA Champions League θα έχει σε λιγότερο από ενάμιση μήνα νέο βασιλιά. Ή μήπως… βασίλισσα;

Η Ρεάλ προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Η Ρεάλ του Μπενζεμά εκθρόνισε την Τσέλσι που «έπεσε» σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.