ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη – Το μέγεθος της καταστροφής μέσα σε 2 λεπτά

Nέες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις από τη ρωσική εισβολή στα ανατολικά.
Ουκρανία:  Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη –  Το μέγεθος της καταστροφής μέσα σε 2 λεπτά

Ουκρανία: 53 μέρες πέρασαν από την έναρξη της εισβολής, με την Μαριούπολη να φαίνεται πως θα είναι η πρώτη ουκρανική μεγαλούπολη που καταλαμβάνει η Ρωσία.

Το πρωί της Κυριακής (17/4) έληξε το τελεσίγραφο που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στους Ουκρανούς στρατιώτες που εξακολουθούν να πολεμούν στην πόλη, καταθέσουν τα όπλα τους, αν επιθυμούν να μείνουν ζωντανοί.

Η Μαριούπολη βίωσε μια απίστευτη ανθρωπιστική καταστροφή. Εκατό χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν παραμείνει υπό απελπιστικές συνθήκες στην άλλοτε ακμάζουσα πόλη των 440.000 κατοίκων, με συμπαγή ελληνικό πληθυσμό, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις του φιλορώσου «δημάρχου».

Μάλιστα, η κατάληψή της έχει μεγάλη σημασία για τους Ρώσους. Από ‘κει και πέρα, εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, ενώ οι σειρήνες ηχούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.

Το The Kyiv Independent δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που απεικονίζει τη φρίκη του πολέμου, με κατεστραμμένες πολυκατοικίες στην ανατολική κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε απευθείας από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Υπό πλήρη ρωσικό έλεγχο η Μαριούπολη – Το μέγεθος της καταστροφής μέσα σε 2 λεπτά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.